Glisați pentru a vă alege
călătoria
Începeți
Lavazza Single Origin
O descoperire
într-o ceașcă de cafea

De la Torino până în Anzi, o călătorie la originile cafelei, o explorare intimă și multisenzorială în care gastronomia, arta și natura sunt ingredientele care caracterizează gustul cafelei Single Origin.

Selva Alta

O cafea delicată, 100% Arabica, un produs al agriculturii sustenabile de pe pantele Anzilor Cordilieri din Peru. Unicitatea sa derivă din țara în care crește, bogată în culturi mixte de cafea și fructe care adaugă cafelei Single Origin note florale ușoare.

Vizitați pagina produsului
Cereja Passita

O cafea unică, 100% Arabica, un produs al agriculturii sustenabile și al climatului arid de pe platoul Cerrado din Brazilia. Recoltarea târzie a fructelor de cafea, care sunt lăsate să se usuce pe ramuri, oferă acestei cafele cu o singură origine note distinctive de miere și ciocolată.

Vizitați pagina produsului
Ghidul
Alex Bellini

Alex Bellini este un explorator modern care cunoaște gustul descoperirilor. Împreună cu Lavazza, el a călătorit prin numeroase locuri care l-au condus în inima lumii cafelei.

Peru
Originile cafelei

Fructele de cafea erau cândva consumate în momentul în care se coceau și deveneau roșii, amestecate cu ierburi aromatice și apă. Acum, ele sunt considerate a fi aurul negru din Peru. De-a lungul regiunii Selva Central, vom călători pe Ruta del Café: zona în care se află principalii producători și cele mai importante plantații ale țării.

Brazilia
Originile cafelei

Brazilia este cel mai important producător de cafea al lumii de peste 150 de ani. Dar cultura cafelei Carioca își are la rândul ei rădăcinile în Bel Paese. Italienii sunt cei care au popularizat această băutură, destinată inițial doar aristocrației.

Peru
Opririle

O țară cu multe fețe: de la pădurea densă la străzile satelor andine, cu piețele lor distinctive pline de viață și culori strălucitoare. Triburile locale își păstrează tradițiile, făcând din călătoria pe acest pământ una atemporală.

Ichiquiato
Lima
Valea Sacră
Brazilia
Opririle

O țară exuberantă și prosperă. Drapelul descrie bogățiile naturale ale Braziliei: verdele nemărginitei jungle amazoniene se îmbină cu galbenul cald și scânteietor al aurului.

Rio de Janeiro
Paraty
São Paulo
Ichiquiato
13° 31′34,11″S 71° 58′16,71″W

Drumurile prăfuite pierdute parcă în peisajul verde fac din Ichiquiato un paradis aproape neatins. Condițiile climaterice, terenul și prezența albinelor care zboară din floare în floare oferă cafelei din acest loc o savoare unică.

Lima
12° 02′06 ″S 77° 01′07 ″W

Locul perfect pentru a naviga pe valurile Pacificului, a explora cartiere viu colorate și a savura o bucătărie apreciată la nivel internațional.

Valea Sacră
13°52′10″S 71°18′11″W

O zonă fermecată care se întinde de la Montaña Arcoiris la Machu Picchu, inima culturii inca. Aici, frumusețea peisajului și altitudinea îți vor tăia respirația la propriu.

Rio de Janeiro
22° 54′ 25″S 43°11′17″W

De pe înălțimile muntelui Sugarloaf până pe nisipurile calde ale plajei Copacabana, în ritmurile favelelor. În ciuda dificultăților zilnice, locuitorii Orașului Carnavalului sunt liberi să fie ceea ce vor să fie pe durata festivalului, lăsându-și necazurile la o parte.

Paraty
23°13′11″S 44°43′11″W

În Paraty, un oraș aflat la 260 km de Rio de Janeiro, Carnavalul este sărbătorit de către oameni care se acoperă din cap până în picioare cu un strat gros de noroi adunat de pe o plajă locală. Acest obicei este cunoscut sub numele de „Bloco de lama”.

São Paulo
23°32′45″S 46°38′17″W

São Paolo este o metropolă construită pe mai multe niveluri, un creuzet uriaș în care betonul, oțelul, natura, bogăția și sărăcia se amestecă într-un amalgam imposibil de descris, care îi oferă orașului caracterul său unic.

Peru
Oamenii

Cu ajutorul celor pe care i-au întâlnit pe parcurs, Alex și Lavazza au reușit să ajungă în inima ținutului Inca. Ochii adânciți în chipuri inconfundabile, purtând semnele unei vieți trăite în contact cu sufletul Pământului.

ISHMAEL
Virgilio
Noe
Brazilia
Oamenii

Un amestec distinctiv de saudade și vitalitate: acestea au fost cele două trăsături comune ale tuturor celor cu care Alex și Lavazza s-au întâlnit în Brazilia. O călătorie din care cele mai frumoase amintiri sunt cuvintele schimbate cu oamenii la o cafea.

Seu Zè
Ricardo
Minhau
Ishmael Randall-Weeks
Artist

Ishmael Randall-Weeks este un artist originar din Cusco, care recuperează obiecte vechi din depozite de deșeuri, creând opere de artă cu adevărat durabile.

Faceți cunoștință cu Ishmael
Virgilio Martínez
Chef

Virgilio Martínez este unul dintre primii 5 chefi din lume. Spirit inovator, el dă viață unei forme de gastronomie profund legată de originile sale etnice.

Faceți cunoștință cu VIRGILIO
Noe
Elev

Noe locuiește lângă Montaña Arcoiris sau muntele Curcubeu. Pentru a ajunge la școală, el merge la mare altitudine timp de aproximativ 4 ore, în fiecare zi.

Faceți cunoștință cu Noe
Seu Zè
Botanist

Seu Zè, un botanist care trăiește în pădurea tropicală, a dezvoltat metode de cultivare care sunt studiate peste tot în lume.

Faceți cunoștință cu Seu
Riccardo Padula
Fondator, ONG Projeto Liberdade

În Rio de Janeiro, Riccardo Padula conduce un centru pentru activități de agrement pentru copii și îi educă pentru a avea o dietă sănătoasă, bazată pe roadele pământului.

Faceți cunoștință cu Riccardo
Minhau
Artist graffiti

São Paulo este una dintre multele capitale mondiale ale graffiti-ului. Lucrările lui Minhau (echivalentul lui „miau” în portugheza braziliană) transmit oamenilor fericire și umor de bună calitate, colorând cele mai sărace cartiere ale orașelor.

Faceți cunoștință cu Minhau
Sustenabilitatea

Lavazza Selva Alta este o cafea din ferme certificate Rainforest Alliance. Rainforest Alliance este o organizație internațională non-profit care promovează adoptarea unor practici agricole sustenabile pentru a proteja pădurile, râurile, solul și fauna. Certificarea Rainforest Alliance indică, de asemenea, că lucrătorii sunt plătiți în mod echitabil și se pot bucura de condiții de viață demne și de un acces mai bun la asistență medicală și educație pentru copiii lor.

Sustenabilitatea

Lavazza Cereja Passitais este o cafea din ferme certificate Rainforest Alliance. Rainforest Alliance este o organizație internațională non-profit care promovează adoptarea unor practici agricole sustenabile pentru a proteja pădurile, râurile, solul și fauna. Certificarea Rainforest Alliance indică, de asemenea, că lucrătorii sunt plătiți în mod echitabil și se pot bucura de condiții de viață demne și de un acces mai bun la asistență medicală și educație pentru copiii lor.

În inima gustului

La Virgilio Martinez, Lavazza Selva Alta însoțește cele mai bune feluri de mâncare.

În inima gustului

La Virgilio Martinez, Lavazza Cereja Passita însoțește cele mai bune feluri de mâncare.