ÎNAPOI
The Coffee Book

A de la amar

Publicat la 16 martie 17

Gustul amar este, alături de aciditate, componenta cheie care determină savoarea cafelei.

Conform cercetărilor științifice [i], gustul amar în general displace și este respins spontan. În ciuda acestui fapt, gustul de cafea se bucură de o largă apreciere.

 

Motivele din spatele acestui aparent paradox sunt numeroase. În parte, elementul olfactiv, parfumul cafelei, echilibrează gustul amar, îmbogățind buchetul și oferind o senzație plăcută.

b-for-bitter_medium-01
b-for-bitter_medium-02

 

Un alt motiv este dat chiar de fiziologia corpurilor noastre. Gustul amar însuși este mediat de aproximativ 25 de receptori diferiți. Acești receptori funcționează diferit în fiecare dintre noi, în funcție de variațiile genetice care există între indivizi.

 

În consecință, percepția individuală a gustului amar este, cel mai probabil, unică.

 

 

Acest articol se bazează pe conținut din „l'Observatoire des Saveurs”.

 

[i]           Rosenstein & Oster, 1988

 

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...