ÎNAPOI
TheCoffeeBook

E de la Espresso

Publicat la 16 iulie 17

Espresso-ul este recunoscut ca fiind cafeaua italiană prin excelență în întreaga lume. Se caracterizează prin prezența a ceea ce italienii numesc „crema” (10% din volumul final al băuturii), un corp complet și o aromă intensă.

 

 

„Espresso” înseamnă „făcut pe loc”: această băutură este caracterizată prin metoda de extracție rapidă cu ajutorul aparatului (25 – 30 de secunde), la o presiune de 9 bari.

 

 

E come Espresso
E come Espresso

 

Perfecțiunea unui espresso este dată de combinația a patru factori: amestecul, granulația, aparatul de espresso și calificarea operatorului.

 

Espresso-ul trebuie savurat dintr-o ceașcă specială, la o temperatură de aproximativ 75 – 80 °C, într-o cantitate de 25 – 30 ml.

 

„Crema” ideală trebuie să fie densă, elastică, persistentă și în culoarea alunei. Nu trebuie să fie niciodată spumoasă, fadă, prea deschisă sau prea închisă.

 

 

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA
C pentru cremă

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P pentru Prelucrare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
M de la măcinare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P de la prăjire

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
c de la Corp

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la Aromă

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amar

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amestec

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
C de la Cafea

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
E de la Espresso

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE