„Espresso” înseamnă „făcut pe loc”: această băutură este caracterizată prin metoda de extracție rapidă cu ajutorul aparatului (25 – 30 de secunde), la o presiune de 9 bari.
Cafea boabe Lavazza. Pentru toate gusturile!
Publicat la 16 iulie 17
„Espresso” înseamnă „făcut pe loc”: această băutură este caracterizată prin metoda de extracție rapidă cu ajutorul aparatului (25 – 30 de secunde), la o presiune de 9 bari.
Perfecțiunea unui espresso este dată de combinația a patru factori: amestecul, granulația, aparatul de espresso și calificarea operatorului.
Espresso-ul trebuie savurat dintr-o ceașcă specială, la o temperatură de aproximativ 75 – 80 °C, într-o cantitate de 25 – 30 ml.
„Crema” ideală trebuie să fie densă, elastică, persistentă și în culoarea alunei. Nu trebuie să fie niciodată spumoasă, fadă, prea deschisă sau prea închisă.
Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...
TheCoffeeBook
TheCoffeeBook
TheCoffeeBook
TheCoffeeBook
TheCoffeeBook
TheCoffeeBook
TheCoffeeBook
TheCoffeeBook
© 2017 LUIGI LAVAZZA SPA, Toate drepturile rezervate - Nr. de înregistrare în scopuri de TVA 00470550013 Nr. înregistrare la REGISTRUL COMERȚULUI 257143, Capital subscris și vărsat integral 25.000.000 EUR