ÎNAPOI
TheCoffeeBook

P de la prăjire

Publicat la 03 iulie 17

Prăjirea este procesul de tratare termică a cafelei verzi, în urma căruia boabele obțin culoarea lor maro, caracteristică.

 

În această fază, boabele trec printr-o metamorfoză: își schimbă culoarea, scad în greutate, cresc în volum, pierd din umiditate și, mai presus de toate, își dobândesc aroma.

– La 100 °C, boabele încep să prindă o culoare aurie și să elibereze parfumul de cafea prăjită

– La 150 – 180 °C, boabele devin mai mari, strălucitoare și maro

– La 200 – 230 °C, prăjirea atinge nivelul optim, iar cafeaua își câștigă mirosul distinctiv.

 

După scoaterea din cuptor, cafeaua este adusă rapid la temperatura camerei prin utilizarea curenților de aer și a vaporilor de apă rece.

Durata ciclului variază în funcție de tipurile de boabe și de utilizarea finală a cafelei:

  • – cicluri scurte pentru Robusta, care pun în evidență corpul și înmoaie notele lemnoase;
  • – cicluri medii pentru Arabica, pentru a accentua aroma și dulceața amestecurilor;
  • – amestecurile pentru espresso necesită cicluri lungi de prăjire, care ajută la optimizarea performanței mașinilor și permit obținerea unui espresso cremos și bine amestecat.

 

T come Torrefazione
T come Torrefazione

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA
C pentru cremă

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P pentru Prelucrare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P de la prăjire

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
M de la măcinare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
c de la Corp

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la Aromă

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amar

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amestec

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
C de la Cafea

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
E de la Espresso

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE