ÎNAPOI
Alegerea cafelei potrivite

De la combinaţii neaşteptate la alegerea perfectă

La prima vedere, unele lucruri par extrem de diferite. De exemplu, un sport şi o marcă de cafea. Sau sparanghelul şi cafeaua preparată la rece.

Dar există oameni care pot vedea dincolo de această primă impresie superficială. Ei fac legături și găsesc puncte comune, iar uneori pot obține rezultate extraordinare. Ingredientele necesare? Muncă asiduă, creativitate şi dorința de a experimenta.

Pe durata participării sale la Roland-Garros în acest an, Lavazza a colaborat cu doi chefi premiați de Michelin şi cu campionul mondial în prepararea produselor de patiserie, combinând pasiunea şi expertiza centrul de instruire Lavazza cu două amestecuri rafinate de cafea: Kafa si ¡Tierra! Brazilia.

Scopul? Integrarea notelor aromate ale celor două amestecuri Lavazza într-un meniu gastronomic de top creat de chefi, prin alegerea perfecta a trei tipuri de cafea.

La alegerea perechilor s-au avut în vedere aromele de cireşe coapte, miere, curmale şi iasomie pentru Kafa; ciocolată, caramel, alune şi fructe uscate pentru Tierra! Brazilia.

lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img04
lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img01

Lionel Giraud a creat "Esprit d'antipasti, Olive Café", asociat cu o sangria façon Voix de la Terre. Meniul lui Simone Zanoni a inclus „Voilaille au parfum de Primavera” cu Kafa en Chaud-Froid miere și rozmarin. Şi, ’dulcis in fundo’, aşa ar spune romanii (foarte adecvat, în acest caz), desertul „Choux pas chous au cafè et noisette du Piémont” al lui Marc Rivière cu Kafa à la presse cu lichior ratafia și lămâie. 

lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img03
lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img02