Cafea cappuccino

DIFICULTATE
1H10m

O rețetă creativă, care combină cappuccino-ul și firimiturile de aluat dulce (crumble), pe care o puteți face cu ușurință acasă.
Ingrediente
Pentru crumble
  • 1 capsulă A Modo Mio Intenso, 50 g unt, 50 g făină, 50 g zahăr, 25 g făină de migdale
Pentru cremă
  • 2 capsule de espresso A Modo Mio Intenso, 250 g mascarpone, 4 gălbenușuri, 3 foi de gelatină, 60 g zahăr
Pentru crema de piper
  • 20 cl smântână lichidă, 10 g piper măcinat (sau vanilie, sau scorțișoară), 20 g zahăr, sare
Lucruri de care veți avea nevoie
  • Blender de mână 3 în 1
Preparare
Crumble-ul

Amestecați untul la temperatura camerei cu zahăr, făină, făină de migdale și conținutul unei capsule espresso Intenso, până când obțineți un aluat omogen. Puneți aluatul într-o tavă. Coaceți la 180 °C timp de 10 – 15 minute, până când devine ușor maro. Scoateți aluatul din cuptor, lăsați-l să se răcească și apoi mărunțiți-l.

Crema

Folosind un blender de mână, bateți gălbenușurile cu zahăr până când se deschid la culoare și capătă o consistență pufoasă. Înmuiați gelatina în apă rece. După înmuiere, scurgeți-o și dizolvați-o în cele 2 espresso-uri Intenso. Amestecați. Adăugați gălbenușurile bătute în amestec. Adăugați mascarpone și amestecați timp de cel puțin 5 – 6 minute, până când ingredientele sunt bine amestecate. Puneți amestecul pe fundul paharelor (umpleți paharele până la 2/5). Lăsați paharele în frigider timp de cel puțin 30 de minute.

Cremă de piper

Bateți smântâna lichidă cu piperul folosind un tel de sârmă. Adăugați zahărul și un vârf de cuțit de sare.

Prezentarea

Scoateți din frigider paharele umplute anterior, turnați crema de piper până la 2/5 din volum și completați cu crumble.

Metodă

PENTRU CRUMBLE

Amestecați untul la temperatura camerei cu zahăr, făină, făină de migdale și conținutul unei capsule espresso Intenso, până când obțineți un aluat omogen. Puneți aluatul într-o tavă. Coaceți la 180 °C timp de 10 – 15 minute, până când devine ușor maro. Scoateți aluatul din cuptor, lăsați-l să se răcească și apoi mărunțiți-l.

 

PENTRU CREMĂ

Folosind un blender de mână, bateți gălbenușurile cu zahăr până când se deschid la culoare și capătă o consistență pufoasă. Înmuiați gelatina în apă rece. După înmuiere, scurgeți-o și dizolvați-o în cele 2 espresso-uri Intenso. Amestecați. Adăugați gălbenușurile bătute în amestec. Adăugați mascarpone și amestecați timp de cel puțin 5 – 6 minute, până când ingredientele sunt bine amestecate. Puneți amestecul pe fundul paharelor (umpleți paharele până la 2/5). Lăsați paharele în frigider timp de cel puțin 30 de minute.

 

PENTRU CREMA DE PIPER

Bateți smântâna lichidă cu piperul folosind un tel de sârmă. Adăugați zahărul și un vârf de cuțit de sare.

 

 

Prezentare

Scoateți din frigider paharele umplute anterior, turnați crema de piper până la 2/5 din volum și completați cu crumble.

 

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Il Mattino

Generos și echilibrat

Pentru a crea această cafea intensă și catifelată, Lavazza se bazează pe toată experiența sa, selectând boabele cu cele mai bune origini și combinând cu grijă cele mai bune sortimente de Robusta din Asia și Africa.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM