Cafea rece cu sirop de cireșe amare

DIFICULTATE
16H

Cafea, limonadă și sirop de cireșe amare. Le-ați încercat vreodată împreună? O altfel de pauză, pentru a vă revigora în după-amiezile lungi și calde de vară.
Ingrediente
PENTRU CAFEAUA RECE
  • 850 ml apă, o cafetieră moka de 125 ml
PENTRU LIMONADA CU SIROP DE CIREȘE AMARE
  • 250 g sirop de cireșe amare, 375 g limonadă îmbuteliată, 4 cireșe amare feliate, 400 ml de cafea preparată la rece diluată 1 la 1 (200 ml cafea preparată la rece pură + 200 ml apă), 1 pahar de gheață zdrobită
Metodă
Cafea rece

Preparați cafeaua la rece. Lăsați-o să infuzeze în apă rece timp de 12 ore. Apoi, filtrați-o folosind un prosop de hârtie umezit anterior și stors, un filtru sau o sită (dimensiunea ochiurilor sitei va determina rezultate diferite, deci utilizați metoda care vă place). Luați 200 ml de cafea preparată la rece și adăugați 200 ml de apă. Turnați 150 g de limonadă cu sirop de cireșe amare în fiecare pahar, împreună cu 100 g cafea preparată la rece, diluată.

Limonadă cu sirop de cireșe

Turnați limonada îmbuteliată și siropul de cireșe amare într-o carafă mare și amestecați bine. Umpleți un pahar cu gheață zdrobită și felii de cireșe amare. Turnați 150 g de limonadă cu sirop de cireșe amare în fiecare pahar, împreună cu 100 g de cafea preparată la rece, diluată. Savurați băutura!

Prezentare

Decorați cu o cireașă glasată.

Metodă

pentru cafeaua rece

Preparați cafeaua la rece. Lăsați-o să infuzeze în apă rece timp de 12 ore.

Apoi, filtrați amestecul folosind o cârpă curată, umezită și stoarsă sau un filtru de hârtie. Dimensiunea ochiurilor sitei va determina rezultate diferite, deci utilizați metoda care vi se potrivește.

Luați 200 ml de cafea preparată la rece și adăugați 200 ml de apă. 

Turnați 150 g de limonadă cu sirop de cireșe amare în fiecare pahar, împreună cu 100 g cafea preparată la rece, diluată.

 

PENTRU LIMONADA CU SIROP DE CIREȘE AMARE

Turnați limonada îmbuteliată și siropul de cireșe amare într-o carafă mare și amestecați bine.

Umpleți un pahar cu gheață zdrobită și felii de cireșe amare.

Turnați 150 g de limonadă cu sirop de cireșe în fiecare pahar, împreună cu 100 g de cafea preparată la rece, diluată.

Savurați băutura!

 

 

Prezentare

Decorați cu o cireașă glasată.

 

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Qualità Rossa

Aromă bogată

Un amestec unic de boabe  Robusta și Arabica , cu un gust aromat, fin și bine definit. O cafea versatilă, cu sau fără lapte.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM