Choux-uri cu cafea și cremă de yuzu

DIFICULTATE
1H50m

Un desert delicios, care așteaptă să fie descoperit.
Ingrediente
Pentru aluatul de choux
  • 5 ouă, 300 g făină cernută, 150 g unt, 50 cl apă, sare
Pentru cremă
  • 50 g de boabe Qualità Oro, 8 gălbenușuri, 100 g zahăr, 50 g mălai, 1 litru de lapte
Pentru frișcă
  • 30 ml suc de yuzu (sau de alte citrice), 10 cl smântână lichidă
Preparare
Aluatul de choux-uri

Fierbeți apa și untul într-o cratiță, apoi adăugați făina. Gătiți la foc moale. Adăugați puțină sare. Atunci când aluatul se desprinde de marginile cratiței, luați cratița de pe foc și adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând până la omogenizare. Puneți aluatul într-o pungă de ornat și stoarceți choux-uri pe o tavă de copt. Coaceți la 180 °C timp de 15 – 20 de minute. Verificați-le în mod regulat, fără a deschide ușa cuptorului.

Crema

Fierbeți laptele cu boabele de cafea Qualità Oro zdrobite. Într-un castron, bateți 8 gălbenușuri cu zahăr timp de 4 minute, până când se deschid la culoare. Adăugați mălaiul, amestecați și apoi turnați laptele cald. Puneți totul înapoi în cratiță și fierbeți la foc moale încă 3 – 4 minute. Turnați amestecul într-un castron printr-o sită, pentru a obține o cremă extrem de fină. Așteptați să se răcească, apoi puneți crema în frigider.

Frișca

Bateți crema lichidă cu sucul de yuzu. Adăugați un vârf de cuțit de zahăr, dacă este necesar, apoi puneți crema în frigider. După coacerea choux-urilor, perforați baza cu o coadă de lingură pentru a le umple. Umpleți-le cu cremă de cafea, cu ajutorul unei pungi pentru ornat.

Prezentarea

Decorați choux-urile cu frișcă în loc de glazură. Pudrați cu cafea Qualità Oro măcinată fin.

Metodă

Pentru aluatul de choux

Fierbeți apa și untul într-o cratiță, apoi adăugați făina. Gătiți la foc moale. Adăugați puțină sare. Atunci când aluatul se desprinde de marginile cratiței, luați cratița de pe foc și adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând până la omogenizare. Puneți aluatul într-o pungă de ornat și stoarceți choux-uri pe o tavă de copt. Coaceți la 180 °C timp de 15 – 20 de minute. Verificați-le în mod regulat, fără a deschide ușa cuptorului.

 

Pentru cremă

Fierbeți laptele cu boabele de cafea Qualità Oro zdrobite. Într-un castron, bateți 8 gălbenușuri cu zahăr timp de 4 minute, până când se deschid la culoare. Adăugați mălaiul, amestecați și apoi turnați laptele cald. Puneți totul înapoi în cratiță și fierbeți la foc moale încă 3 – 4 minute. Turnați amestecul într-un castron printr-o sită, pentru a obține o cremă extrem de fină. Așteptați să se răcească, apoi puneți crema în frigider.

 

Pentru frișcă

Bateți crema lichidă cu sucul de yuzu. Adăugați un vârf de cuțit de zahăr, dacă este necesar, apoi puneți crema în frigider. După coacerea choux-urilor, perforați baza cu o coadă de lingură pentru a le umple. Umpleți-le cu cremă de cafea, cu ajutorul unei pungi pentru ornat.

 

 

Prezentare

Decorați choux-urile cu frișcă în loc de glazură. Pudrați cu cafea Qualità Oro măcinată fin.

 

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Qualità Oro

Dulce și aromatic

Un amestec intens, extrem de aromatic, de boabe Arabica 100% Premium, perfect pentru adevărații cunoscători de cafea.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM