Gogoașă

DIFICULTATE
1H1m

O gogoașă de formă clasică, cu un adaos de gust intens de cafea. Un desert care aparține tradiției italiene, perfect pentru micul dejun sau ca o gustare delicioasă.
Ingrediente
PENTRU ALUAT
  • 200 g făină tip 00, 200 g făină de migdale, 100 g făină de năut, 250 g unt, 300 g zahăr, 250 ml extract de cafea, 5 ouă, 16 g drojdie, 3 g sare grunjoasă
PENTRU CREMA GANACHE
  • 150 ml cafea, 100 g smântână, 75 g zahăr, 4 gălbenușuri, 700 g ciocolată gianduia
Preparare

Luați un castron mare, adăugați zahărul și ouăle și amestecați până când obțineți un aluat pufos și ușor. Preparați cafeaua și, în timp ce așteptați să fie gata, cerneți făina și drojdia. Acest lucru va face aluatul chiar mai ușor și mai moale. Adăugați făina la amestecul de ouă, amestecând și cafeaua proaspăt preparată, și uleiul de arahide. Folosiți un mixer electric la viteză mică. Atunci când aluatul pare moale și omogen, turnați-l într-o formă de gogoașă unsă în prealabil, cu diametrul de 24 cm. Înainte de coacere, nu uitați să presărați pe suprafața aluatului granulele de sare grunjoasă. Coaceți la 170 °C, timp de 40 de minute.

pregătirea ganache-ului

Preparați o cafea și, în timp ce așteptați să se răcească, tăiați gianduia în bucăți mici. Puneți gălbenușurile și zahărul într-un castron și bateți-le cu un mixer până la obținerea unui amestec omogen. Între timp, fierbeți crema într-o cratiță. Când dă în clocot, adăugați gălbenușurile bătute anterior cu zahăr. Este esențial să continuați să amestecați cu mixerul la viteză mică, fără a ajunge la punctul de fierbere, având în vedere prezența ouălor. Altfel, s-ar putea să vă treziți cu o omletă! Crema este gata atunci când rămâne în strat omogen pe lingură. Opriți focul și adăugați gianduia la amestec, amestecând până la topirea completă. Apoi, turnați ganache-ul peste gogoașă, până când aceasta este complet scufundată în cremă.

Metodă

PENTRU ALUAT

Luați un castron mare, adăugați zahărul și ouăle și amestecați până când obțineți un aluat pufos și ușor.

Preparați cafeaua și, în timp ce așteptați să fie gata, cerneți făina și drojdia. Acest lucru va face aluatul chiar mai ușor și mai moale. Adăugați făina la amestecul de ouă, amestecând și cafeaua proaspăt preparată, și uleiul de arahide. Folosiți un mixer electric la viteză mică. Atunci când aluatul pare moale și omogen, turnați-l într-o formă de gogoașă unsă în prealabil, cu diametrul de 24 cm. Înainte de coacere, nu uitați să presărați pe suprafața aluatului granulele de sare grunjoasă. Coaceți la 170 °C, timp de 40 de minute.

 

PENTRU CREMA GANACHE

Preparați o cafea și, în timp ce așteptați să se răcească, tăiați gianduia în bucăți mici. Puneți gălbenușurile și zahărul într-un castron și bateți-le cu un mixer până la obținerea unui amestec omogen. Între timp, fierbeți crema într-o cratiță. Când dă în clocot, adăugați gălbenușurile bătute anterior cu zahăr. Este esențial să continuați să amestecați cu mixerul la viteză mică, fără a ajunge la punctul de fierbere, având în vedere prezența ouălor. Altfel, s-ar putea să vă treziți cu o omletă!

Crema este gata atunci când rămâne în strat omogen pe lingură. Opriți focul și adăugați gianduia la amestec, amestecând până la topirea completă. Apoi, turnați ganache-ul peste gogoașă, până când aceasta este complet scufundată în cremă.

 

 

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Crema e Gusto Classico

Armonioasă și cremoasă

Crema e Gusto Classico este un amestec delicat și învăluitor de boabe Arabica din Brazilia și boabe Robusta din sud-estul Asiei. Un echilibru perfect: corp plin și note condimentate. Cafeaua ideală pentru orice moment al zilei.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM