Cafea Granita cu cremă de ricotta

DIFICULTATE
15m

Cu un gust delicios și estival, această granita de espresso cu cremă ricotta îmbină prospețimea granitei cu consistența cremei ricotta.
Ingrediente
  • 500 ml cafea, 100 g zahăr, 50 ml apă, ½ baton de vanilie
  • 125 g ricotta din lapte de vacă, 25 g zahăr pudră, 4 felii de brioșă
Preparare
Pregătirea granitei

Pregătiți cafeaua. Amestecați zahărul și o bucată de baton de vanilie cu apă și dați în clocot. Adăugați cafeaua, turnați amestecul într-un castron și introduceți-l în congelator. Amestecați cu o furculiță la fiecare 30 de minute, până când îngheață.

Napolitane din brioșe și cremă ricotta

Amestecați ricotta și zahărul pudră cu un mixer electric până la obținerea unei creme omogene. Introduceți crema în frigider. Prăjiți feliile de brioșă în cuptor timp de 5 minute la 180 °C.

PREZENTARE

Serviți granita într-un pahar. Garnisiți cu o lingură de ricotta dulce și o napolitană din brioșă.

Metodă

Pentru granita

Pregătiți cafeaua la cafetiera moka.

Adăugați zahărul și puțină vanilie și dați în clocot.

Turnați totul într-un castron și puneți-l în congelator.

Amestecați cu o furculiță la fiecare 30 de minute, până când îngheață.

Granita al caffè con crema di ricotta
Granita al caffè con crema di ricotta

Pentru crema de ricotta și napolitanele din brioșă

Mixați ricotta și zahărul pudră până când obțineți o cremă omogenă și apoi puneți-o la frigider.

Prăjiți feliile de brioșă în cuptor timp de 5 minute la 180 °C.

Prezentare

Serviți granita într-un pahar, garnisiți cu o lingură de ricotta dulce și o napolitană din brioșă.

Granita al caffè con crema di ricotta
Granita al caffè con crema di Ricotta

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Cereja Passita

Aromă bogată cu note de miere

Cafea Cereja Passita 100% Arabica, de pe platoul Cerrado. Dintr-o recoltă târzie, un espresso cu corp plin, cu note intense de miere și ciocolată. Brazilia viselor noastre.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM