Pentru granita
Pregătiți cafeaua la cafetiera moka.
Adăugați zahărul și puțină vanilie și dați în clocot.
Turnați totul într-un castron și puneți-l în congelator.
Amestecați cu o furculiță la fiecare 30 de minute, până când îngheață.
Pregătiți cafeaua. Amestecați zahărul și o bucată de baton de vanilie cu apă și dați în clocot. Adăugați cafeaua, turnați amestecul într-un castron și introduceți-l în congelator. Amestecați cu o furculiță la fiecare 30 de minute, până când îngheață.
Amestecați ricotta și zahărul pudră cu un mixer electric până la obținerea unei creme omogene. Introduceți crema în frigider. Prăjiți feliile de brioșă în cuptor timp de 5 minute la 180 °C.
Serviți granita într-un pahar. Garnisiți cu o lingură de ricotta dulce și o napolitană din brioșă.
Pentru granita
Pregătiți cafeaua la cafetiera moka.
Adăugați zahărul și puțină vanilie și dați în clocot.
Turnați totul într-un castron și puneți-l în congelator.
Amestecați cu o furculiță la fiecare 30 de minute, până când îngheață.
Pentru crema de ricotta și napolitanele din brioșă
Mixați ricotta și zahărul pudră până când obțineți o cremă omogenă și apoi puneți-o la frigider.
Prăjiți feliile de brioșă în cuptor timp de 5 minute la 180 °C.
Serviți granita într-un pahar, garnisiți cu o lingură de ricotta dulce și o napolitană din brioșă.
Cafeaua ideală pentru această rețetă
Cereja Passita
Aromă bogată cu note de miere
Cafea Cereja Passita 100% Arabica, de pe platoul Cerrado. Dintr-o recoltă târzie, un espresso cu corp plin, cu note intense de miere și ciocolată. Brazilia viselor noastre.