Pregătiți o ceașcă de cafea espresso și dizolvați Lavazza Prontissimo! în espresso-ul fierbinte.
Bateți smântâna rece până când obțineți frișcă de consistența dorită și lăsați-o în frigider în timp ce continuați cu restul rețetei.
Separați gălbenușurile de albușuri.
Adăugați 100 g de zahăr la gălbenușuri și amestecați cu un mixer electric până când obțineți o spumă densă (timp de aproximativ 3 minute). Adăugați-o la frișcă.
Nu uitați să amestecați încet.
Bateți albușurile până la obținerea unei spume rigide, împreună cu 50 g de zahăr.
Adăugați amestecul la crema cu gălbenușuri, amestecând ușor, de jos în sus.
După obținerea unui amestec omogen, adăugați cafea rece, amestecând ușor.
Puneți înghețata într-un bol, acoperiți-l cu folie de plastic și puneți-l în congelator.