Ouă, ciuperci și cafea

DIFICULTATE
2H

O rețetă perfect pentru un brunch sau o cină ușoară cu ciuperci obținute din zaț de cafea. Un exemplu cu modul în care cafeaua poate fi transformată după utilizare, pentru a alimenta o nouă viață.
Ingrediente
PENTRU OUĂ
  • 4 espresso-uri Lavazza A Modo Mio Compostabile Ricco, 300 g ghebe, 300 g ciuperci champignon, 300 g gălbiori, 2 cepe, 1.600 g frunze de spanac, 4 ouă, 200 g unt, sare și piper
PENTRU CREMĂ
  • 400 g ciuperci, 80 g unt, 400 ml lapte, sare și piper
Preparare

Tocați ceapa și tăiați ciupercile în bucăți. Sotați ceapa tocată într-o tigaie cu unt. Apoi, adăugați amestecul de ciuperci tăiate. Gătiți timp de 6 – 7 minute. La final, turnați cafeaua în tigaie. Într-o altă tigaie, sotați spanacul cu unt, adăugând sare și piper după gust. Fierbeți ouăle timp de 4 minute în apă clocotită, apoi decojiți-le sub jet de apă rece. Aveți grijă să nu spargeți albușul. Adăugați puțină sare grunjoasă și o picătură de oțet (alb sau roșu) în apă. În acest mod, vă va fi mult mai ușor să decojiți ouăle.

Prepararea cremei

Topiți untul într-o tigaie, adăugați ciupercile și sotați timp de 5 minute. Adăugați lapte, sare și piper și reduceți la foc moale timp de 6 – 7 minute. Dacă este necesar, adăugați puțină apă. Când laptele a fost absorbit complet de ciuperci și ciupercile sunt pregătite, lucrați amestecul cu un blender de mână. Rezultatul va fi o cremă catifelată.

PREZENTARE

Turnați crema de ciuperci pe farfurie. Așezați frunzele de spanac pe cremă și creați o scobitură în care să așezați oul. Aranjați ciupercile în jurul scobiturii și asezonați cu piper și un strop de ulei de măsline. Puneți oul deasupra. Preparatul este gata pentru a fi servit!

Metodă

Tocați ceapa și tăiați ciupercile în bucăți.

Sotați ceapa tocată într-o tigaie cu unt. Apoi, adăugați amestecul de ciuperci tăiate. Gătiți timp de 6 – 7 minute.

La final, turnați cafeaua în tigaie.

Într-o altă tigaie, sotați spanacul cu unt, adăugând sare și piper după gust.

Fierbeți ouăle timp de 4 minute în apă clocotită, apoi decojiți-le sub jet de apă rece. Aveți grijă să nu spargeți albușul. Adăugați puțină sare grunjoasă și o picătură de oțet (alb sau roșu) în apă. În acest mod, vă va fi mult mai ușor să decojiți ouăle.

 

Pentru cremă

Topiți untul, adăugați ciupercile și sotați timp de 5 minute. Adăugați lapte, sare și piper și reduceți la foc moale timp de 6 – 7 minute. Dacă este necesar, adăugați puțină apă.

Când laptele a fost absorbit complet de ciuperci și ciupercile sunt pregătite, lucrați amestecul cu blenderul de mână. Rezultatul va fi o cremă catifelată.

 

 

Prezentare

Turnați crema de ciuperci pe farfurie.

Așezați frunzele de spanac pe cremă și creați o scobitură în care să așezați oul.

Aranjați ciupercile în jurul scobiturii și asezonați cu piper și un strop de ulei de măsline.

Puneți oul deasupra. Preparatul este gata pentru a fi servit!

 

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Qualità Oro

Dulce și aromatic

Un amestec intens, extrem de aromatic, de boabe Arabica 100% Premium, perfect pentru adevărații cunoscători de cafea.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM