Pahar de desert cu spumă de ciocolată

DIFICULTATE
3H30m

Este bine-cunoscut faptul că spuma de ciocolată este însoțitorul perfect pentru crema de cafea.
Ingrediente
  • 4 espresso-uri Selezioni Espresso Divino, 1 capsulă Selezioni Espresso Divino, 250 g ciocolată neagră cu 70% cacao, 10 cl frișcă, 2 pere
  • 200 g mascarpone, 4 ouă mari, 50 g frunze fragede de plante aromate de sezon, sare
Preparare
Spuma de ciocolată

Tăiați ciocolata în bucăți mici. Topiți ciocolata într-un castron mare, în bain-marie cu apă clocotită. Odată topită ciocolata, adăugați frișca și amestecați. Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri. Într-un castron, bateți albușurile de ou până la formarea unei spume tari. Turnați gălbenușurile de ou în ciocolată și amestecați pentru a păstra amestecul pufos și omogen, fără cocoloașe. Începeți prin a încorpora ușor 1/3 din albușurile spumă, apoi și restul de 2/3. Transferați amestecul într-o pungă de ornat (dacă nu aveți una, utilizați o pungă normală) și apoi umpleți paharele cu spumă (aproximativ 2/3 din pahar). Puneți compoziția în frigider timp de cel puțin 1 1/2 ore.

Crema de cafea

Luați un castron și amestecați în el zahărul cu mascarpone. Adăugați 2 espresso-uri Lavazza A Modo Mio (răcite în prealabil) și amestecați. Presărați puțină cafea măcinată Espresso Divino Selection. Transferați amestecul într-o pungă de ornat și umpleți paharele la un nivel de aproximativ 1 cm deasupra spumei de ciocolată. Puneți paharele în frigider. Decojiți perele și tăiați-le în 8 felii. Turnați restul de 2 espresso-uri într-o tigaie încinsă și prăjiți perele timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Presărați-le cu puțin zahăr și un vârf de cuțit de sare și apoi permiteți-le să se răcească. În funcție de sezon, înlocuiți perele cu citrice sau cu fructe roșii.

Prezentarea

Scoateți paharele de desert din frigider și adăugați perele. Pentru a adăuga un plus de savoare spumei de cafea și ciocolată, decorați cu frunze de plante sezoniere.

Metodă

PENTRU SPUMA DE CAFEA

Topiți ciocolata într-un castron mare, în bain-marie cu apă clocotită. Odată topită ciocolata, adăugați frișca și amestecați. Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri. Într-un castron, bateți albușurile de ou până la formarea unei spume tari. Turnați gălbenușurile în ciocolată, păstrând amestecul pufos și omogen, fără cocoloașe. Începeți prin a încorpora ușor 1/3 din albușurile spumă, apoi și restul de 2/3. 

Transferați amestecul într-o pungă de ornat (dacă nu aveți una, utilizați o pungă normală) și apoi umpleți paharele cu spumă (aproximativ 2/3 din pahar). Puneți compoziția în frigider timp de cel puțin 1 1/2 ore.

 

PENTRU CREMA DE CAFEA

Luați un castron și amestecați în el zahărul cu mascarpone. Adăugați 2 espresso-uri Lavazza A Modo Mio (răcite în prealabil) și amestecați. Presărați puțină cafea măcinată Espresso Divino Selection.

Transferați amestecul într-o pungă de ornat și umpleți paharele la un nivel de aproximativ 1 cm deasupra spumei de ciocolată. Lăsați în frigider.

Decojiți perele și tăiați-le în 8 felii. Turnați restul de 2 espresso-uri într-o tigaie încinsă și prăjiți perele timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Presărați-le cu puțin zahăr și un vârf de cuțit de sare și apoi permiteți-le să se răcească. În funcție de sezon, înlocuiți perele cu citrice sau cu fructe roșii.

 

 

Prezentare

Scoateți paharele de desert din frigider și adăugați perele. Pentru a adăuga un plus de savoare spumei de cafea și ciocolată, decorați cu frunze de plante sezoniere.

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Il Mattino

Generos și echilibrat

Pentru a crea această cafea intensă și catifelată, Lavazza se bazează pe toată experiența sa, selectând boabele cu cele mai bune origini și combinând cu grijă cele mai bune sortimente de Robusta din Asia și Africa.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM