Prăjitură de lămâie cu cafea

DIFICULTATE
1H50m

O prăjitură de lămâie delicată, care devine și mai delicioasă în prezența aromei rafinate a cafelei.
Ingrediente
Pentru aluat
  • 250 g făină cernută, 125 g unt moale, 1 litru apă
Pentru cremă
  • 50 g de boabe Qualità Oro, 8 gălbenușuri, 100 g zahăr, 50 g mălai, 1 litru de lapte
Pentru toppingul de lămâie
  • 4 lămâi galbene proaspete, 150 g zahăr, 4 gălbenușuri, 50 g unt, 1 baton de vanilie
pentru prezentare
  • 1 ramură de lămâiță
Preparare
Amestecul

Începeți prin a amesteca făina și untul moale cu mâna. Adăugați apă puțin câte puțin, până când obțineți un amestec omogen. Creați o bilă de aluat și apoi puneți-o pe blatul de lucru. Puneți aluatul într-o formă rotundă de aproximativ 30 cm în diametru sau în forme de minitarte. Preparați la 180 °C timp de 30 – 40 de minute, până la obținerea unei culori maro-aurii.

Crema

Bateți gălbenușurile cu zahăr într-un castron, timp de 4 minute, până la deschiderea culorii. Adăugați mălaiul. Puneți boabele Qualità Oro într-o sită, scufundați într-o cratiță cu lapte și fierbeți la foc moale timp de 5 minute. Scoateți boabele, turnați laptele fierbinte peste compoziție și amestecați. Fierbeți întregul amestec din nou, timp de 3 – 4 minute, amestecând și având grijă ca lichidul să nu se verse.

Pentru toppingul de lămâie

Dați prin blender lămâile tăiate în bucăți (inclusiv coaja și sucul) cu zahărul, untul, gălbenușurile și batonul de vanilie, până când obțineți o consistență omogenă. Gătiți amestecul la foc moale, într-o cratiță, timp de 10 minute, pentru a elimina gustul amar. Apoi, filtrați printr-o sită fină. Adăugați untul, pentru a îndulci crema. Lăsați crema să se răcească, apoi puneți-o la frigider.

Prezentarea

Umpleți baza prăjiturii cu crema de cafea și încheiați cu toppingul de lămâie. Garnisiți cu coajă de lămâie și adăugați câteva frunze de lămâiță.

Metodă

Pentru aluat

Începeți prin a amesteca făina și untul moale cu mâna. Adăugați apă puțin câte puțin, până când obțineți un amestec omogen. Creați o bilă de aluat și apoi puneți-o pe blatul de lucru. Puneți aluatul într-o formă rotundă de aproximativ 30 cm în diametru sau în forme de minitarte. Preparați la 180 °C timp de 30 – 40 de minute, până la obținerea unei culori maro-aurii.

Pentru cremă

Bateți gălbenușurile cu zahăr într-un castron, timp de 4 minute, până la deschiderea culorii. Adăugați mălaiul. Puneți boabele Qualità Oro într-o sită, scufundați într-o cratiță cu lapte și fierbeți la foc moale timp de 5 minute. Scoateți boabele, turnați laptele fierbinte peste compoziție și amestecați. Fierbeți întregul amestec din nou, timp de 3 – 4 minute, amestecând și având grijă ca lichidul să nu se verse.

 

Pentru toppingul de lămâie

Dați prin blender lămâile tăiate în bucăți (inclusiv coaja și sucul) cu zahărul, untul, gălbenușurile și batonul de vanilie, până când obțineți o consistență omogenă. Gătiți amestecul la foc moale, într-o cratiță, timp de 10 minute, pentru a elimina gustul amar. Apoi, filtrați printr-o sită fină. Adăugați untul, pentru a îndulci crema. Lăsați crema să se răcească, apoi puneți-o la frigider.

 

 

Prezentare

Umpleți baza prăjiturii cu crema de cafea și încheiați cu toppingul de lămâie. Garnisiți cu coajă de lămâie și adăugați câteva frunze de lămâiță.

 

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Qualità Oro

Dulce și aromatic

Un amestec intens, extrem de aromatic, de boabe Arabica 100% Premium, perfect pentru adevărații cunoscători de cafea.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM