Risotto cu supă cu cafea

DIFICULTATE
2H

Pentru un mic dejun delicios, întindeți untul de cafea pe pâine.
Ingrediente
Pentru supă
  • 100 g de boabe de cafea Qualità Oro, 1 morcov, 1 tulpină de țelină, 1/2 ceapă albă, 3 litri de apă
Pentru piure
  • 300 g mazăre congelată, 1 ceapă, 5 cl smântână lichidă, sare, piper și ulei de măsline
Pentru untul de cafea
  • 30 g de cafea măcinată Qualità Oro, 250 g unt ușor sărat, 320 g orez Arborio, 1 mână de busuioc sau pătrunjel
Metodă
FAZELE

Începeți prin pregătirea supei reci: decojiți și tăiați cuburi ceapa, morcovul și țelina, zdrobiți boabele de cafea Qualità Oro și puneți-le într-o cratiță cu apă. Aduceți la punctul de fierbere, apoi reduceți focul. Se lasă pe foc timp de aproximativ 1 oră. Fierbeți mazărea congelată timp de 4 minute într-o oală cu apă sărată. Scurgeți mazărea și puneți-o deoparte, păstrând 60 g pentru decorare. Sotați ceapa tocată într-o tigaie cu ulei de măsline timp de 2 minute, apoi adăugați-o peste mazăre și mixați amestecul cu smântâna, adăugând un polonic de apă de gătit, în cazul în care mixtura este prea densă. Adăugați cafeaua măcinată Qualità Oro peste unt (scoateți-l din frigider cu 3 ore înainte, pentru a obține o textură de „cremă de unt”) și amestecați cu mâna până la omogenizare. Lăsați preparatul să se răcească, apoi puneți-l în frigider. Într-o oală, prăjiți orezul fără apă sau grăsime, mestecând continuu. Atunci când orezul devine translucid, reduceți focul și turnați supa puțin câte puțin, permițându-i să fie absorbită de orez. Continuați această procedură timp de aproximativ 18 minute. Orezul trebuie să fie pătruns și pufos, după ce a absorbit supa. Când este gata, se adaugă 4 linguri de unt de cafea și câțiva stropi de ulei de măsline. Pentru o textură mai cremoasă, puteți adăuga mascarpone.

PREZENTAREA

Se toarnă crema de mazăre caldă într-o oală, apoi se adaugă risotto. La final, adăugați mazărea fiartă și decorați cu busuioc sau cu frunze de pătrunjel.

Metodă

Începeți prin pregătirea supei reci: decojiți și tăiați cuburi ceapa, morcovul și țelina, zdrobiți boabele de cafea Qualità Oro și puneți-le într-o cratiță cu apă. Aduceți la punctul de fierbere, apoi reduceți focul. Se lasă pe foc timp de aproximativ 1 oră. 

 

Fierbeți mazărea congelată timp de 4 minute într-o oală cu apă sărată.

Scurgeți mazărea și puneți-o deoparte, păstrând 60 g pentru decorare.

 

Sotați ceapa tocată într-o tigaie cu ulei de măsline timp de 2 minute, apoi adăugați-o peste mazăre și mixați amestecul cu smântâna, adăugând un polonic de apă de gătit, în cazul în care mixtura este prea groasă.

 

Adăugați cafeaua măcinată Qualità Oro peste unt (scoateți-l din frigider cu 3 ore înainte, pentru a obține o textură de „cremă de unt”) și amestecați cu mâna până la omogenizare. Lăsați preparatul să se răcească, apoi puneți-l în frigider.

 

Lăsați preparatul să se răcească, apoi puneți-l în frigider.

 

Într-o oală, prăjiți orezul fără apă sau grăsime, mestecând continuu. Atunci când orezul devine translucid, reduceți focul și turnați supa puțin câte puțin, permițându-i să fie absorbită de orez.

Continuați această procedură timp de aproximativ 18 minute. Orezul trebuie să fie pătruns și pufos, după ce a absorbit supa.

Când este gata, se adaugă 4 linguri de unt de cafea și câțiva stropi de ulei de măsline.

Pentru o textură mai cremoasă, puteți adăuga mascarpone.

 

 

Prezentare

Se toarnă crema de mazăre caldă într-o oală, apoi se adaugă risotto. La final, adăugați mazărea fiartă și decorați cu busuioc sau cu frunze de pătrunjel.

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Qualità Oro

Dulce și aromatic

Un amestec intens, extrem de aromatic, de boabe Arabica 100% Premium, perfect pentru adevărații cunoscători de cafea.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 10H
Salată de ton

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM