Salată de ton

DIFICULTATE
10H

Ingrediente
Pentru ton
  • 360 g file de ton
  • 1 crenguță de mentă
  • 1 crenguță de pătrunjel
  • 1 măr
  • 1 avocado
  • sare după gust
  • 1 lămâie
  • 80 g cafea espresso
  • ulei de arahide după gust
Pentru sos
  • 160 g portocală
  • 80 g lămâie
  • 20 g cafea espresso
  • scorțișoară după gust
  • zahăr după gust
Pentru spumă
  • 4 avocado
  • 160 g cafea espresso
  • ardei iute după gust
  • 40 g lime (lămâie verde)
  • 200 g smântână
  • ulei de măsline extra virgin după gust
Preparare

Metodă

Pentru ton

Tăiați fileul de ton în 4 și îndepărtați toată grăsimea.

Apoi tăiați mărul în jumătate: lăsați o jumătate la marinat în zeamă de lămâie și cealaltă în espresso, timp de 10 ore.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno
Insalata di tonno

Tăiați fin menta și pătrunjelul, tăiați avocado-ul felii și asezonați-l cu sare și suc de lămâie.

Luați mărul marinat în cafea și cel marinat în lămâie și tăiați-le în felii subțiri.

Pentru sos

Preparați la blender portocala, lămâia, zahărul și scorțișoara și apoi adăugați cafeaua.

 

Pentru spumă

Curățați avocado-ul, amestecați pulpa cu ulei de măsline extra virgin, ardei iute și suc de lămâie și adăugați cafea.

Filtrați amestecul printr-o sită fină și adăugați crema.

Păstrați amestecul în frigider înainte de a-l pune în recipient. 

 

Pentru garnitură

Luați mărul marinat în lămâie, presărați-l cu zahăr și uscați-l în cuptor la 90 °C timp de două ore, întorcându-l la fiecare 30 de minute.

 

 

Prezentare

Aranjați feliile de mere, avocado și somon pe farfurie, adăugați spuma și completați farfuria asezonând tonul cu sos.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno

 

Mulțumiri speciale lui Christian Graziani, fost student al Institutului Culinar – Școala de Haute Cuisine și patiserie (IFSE).

 

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Qualità Oro

Dulce și aromatic

Un amestec intens, extrem de aromatic, de boabe Arabica 100% Premium, perfect pentru adevărații cunoscători de cafea.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 10H
Salată de ton

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM