Pentru ton
Tăiați fileul de ton în 4 și îndepărtați toată grăsimea.
Apoi tăiați mărul în jumătate: lăsați o jumătate la marinat în zeamă de lămâie și cealaltă în espresso, timp de 10 ore.
Pentru ton
Tăiați fileul de ton în 4 și îndepărtați toată grăsimea.
Apoi tăiați mărul în jumătate: lăsați o jumătate la marinat în zeamă de lămâie și cealaltă în espresso, timp de 10 ore.
Tăiați fin menta și pătrunjelul, tăiați avocado-ul felii și asezonați-l cu sare și suc de lămâie.
Luați mărul marinat în cafea și cel marinat în lămâie și tăiați-le în felii subțiri.
Pentru sos
Preparați la blender portocala, lămâia, zahărul și scorțișoara și apoi adăugați cafeaua.
Pentru spumă
Curățați avocado-ul, amestecați pulpa cu ulei de măsline extra virgin, ardei iute și suc de lămâie și adăugați cafea.
Filtrați amestecul printr-o sită fină și adăugați crema.
Păstrați amestecul în frigider înainte de a-l pune în recipient.
Pentru garnitură
Luați mărul marinat în lămâie, presărați-l cu zahăr și uscați-l în cuptor la 90 °C timp de două ore, întorcându-l la fiecare 30 de minute.
Aranjați feliile de mere, avocado și somon pe farfurie, adăugați spuma și completați farfuria asezonând tonul cu sos.
Mulțumiri speciale lui Christian Graziani, fost student al Institutului Culinar – Școala de Haute Cuisine și patiserie (IFSE).
Cafeaua ideală pentru această rețetă
Qualità Oro
Dulce și aromatic
Un amestec intens, extrem de aromatic, de boabe Arabica 100% Premium, perfect pentru adevărații cunoscători de cafea.