Parfait de cafea

DIFICULTATE
30m

Semifreddo-ul de cafea este un preparat proaspăt și delicat, ușor de pregătit și perfect ca desert.
Ingrediente
  • 100 ml cafea, 4 ouă, 120 g zahăr, 250 g smântână
  • 100 ml cafea, 50 g pandișpan, 5 g gelatină, sos de caramel
Preparare

Amestecați 4 gălbenușuri cu 60 g de zahăr. Bateți cele 4 albușuri spumă tare, cu 60 g de zahăr. Înmuiați gelatina în apă rece. Bateți smântâna. Combinați frișca obținută cu gălbenușurile. Topiți gelatina în cafea și adăugați-o în amestec. Adăugați albușurile bătute și amestecați de jos în sus. Turnați amestecul într-o formă de prăjitură dreptunghiulară. Acoperiți cu felia de pandișpan. Înmuiați pandișpanul cu cafeaua îndulcită. Puneți în congelator timp de 6 ore.

Prezentare

Tăiați o felie de aproximativ 2,5 cm de semifreddo. Tăiați-l în două din nou, la un unghi de 45 grade. Aranjați-l pe farfurie și serviți-l cu sos de caramel.

Metodă

Amestecați 4 gălbenușuri cu 60 g de zahăr.  

Bateți cele 4 albușuri spumă tare, cu 60 g de zahăr.

Înmuiați gelatina în apă rece.

Bateți smântâna.

Combinați frișca cu gălbenușurile.

Topiți gelatina în cafea și adăugați-o în amestec.

Adăugați albușurile bătute și amestecați de jos în sus.

Turnați amestecul într-o formă de prăjitură dreptunghiulară.

Acoperiți-l cu felia de pandișpan și înmuiați-l cu cafea îndulcită.

Puneți în congelator timp de 6 ore.

 

 

Prezentare

Tăiați o felie de aproximativ 2,5 cm de semifreddo.

Tăiați-l în două din nou, la un unghi de 45 grade.

Aranjați-l pe farfurie și serviți-l cu sos de caramel.

 

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Selva Alta

Aromatic, cu note fructate

O cafea obținută prin agricultură sustenabilă, născută pe pantele Anzilor Cordilieri din Peru.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM