Smoothie de căpșuni și bezea

DIFICULTATE
15m

Atunci când vă doriți o gustare proaspătă și delicioasă, un smoothie este exact ceea ce vă trebuie: vanilie dulce, căpșuni proaspete și bezele crocante, pentru o pauză cu gust și aromă internaționale.
Ingrediente
PENTRU REȚETĂ
  • 6/8 cuburi de gheață, 100 g (2 linguri) înghețată de vanilie, 2 căpșuni, 30 ml espresso (o cafea), 35 g frișcă, 10 g bezea
PENTRU GARNITURĂ
  • 3 g bezea, 5 g sirop de căpșuni
Preparare

Pregătiți un espresso Ristretto. Puneți mai întâi gheața (eventual zdrobită), înghețata, căpșunile proaspete și, la final, espresso-ul direct în blender. Folosiți blenderul la viteză mare: amestecul trebuie să aibă o textură groasă, nu lichidă. Pentru a obține această textură, puteți opri blenderul din când în când, pentru a amesteca cu o lingură și a preveni formarea cocoloașelor. Adăugați bezelele și amestecați cu o lingură lungă.

Compoziție

Serviți smoothie-ul într-un pahar înalt, larg, acoperiți cu frișcă și decorați cu bezele și sirop de căpșuni.

Metodă

Pregătiți un espresso Ristretto. 

Puneți mai întâi gheața (eventual zdrobită), înghețata, căpșunile proaspete și, la final, espresso-ul direct în blender. 

Folosiți blenderul la viteză mare: amestecul trebuie să aibă o textură groasă, nu lichidă. Pentru a obține această textură, puteți opri blenderul din când în când, pentru a amesteca cu o lingură și a preveni formarea cocoloașelor.

Adăugați bezelele și amestecați cu o lingură lungă.

 

 

Prezentare

Serviți smoothie-ul într-un pahar înalt, larg, acoperiți cu frișcă și decorați cu bezele și sirop de căpșuni.

 

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Cereja Passita

Aromă bogată cu note de miere

Cafea Cereja Passita 100% Arabica, de pe platoul Cerrado. Dintr-o recoltă târzie, un espresso cu corp plin, cu note intense de miere și ciocolată. Brazilia viselor noastre.

AFLAȚI MAI MULTE

Inspirație pentru cina din seara aceasta: vă place aspectul acestor rețete?

REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM