Spumă de ciocolată albă

DIFICULTATE
4H20m

Napolitana crocantă, din compoziție de limbi de pisică, se combină cu spuma cremoasă și catifelată. Un contrast delicios.
Ingrediente
  • 200 g ciocolată albă, 5 g zahăr, 2 gălbenușuri, 125 g smântână lichidă
  • 100 g frișcă, 50 ml cafea espresso, 10 ml lichior de cafea, 5 g gelatină
Preparare

Tăiați ciocolata în bucăți. Puneți-o într-un castron și topiți-o în bain-marie. Amestecați gălbenușurile cu zahăr. Turnați crema într-o cratiță și aduceți-o la punctul de fierbere. Înmuiați gelatina în apă rece. Amestecați gălbenușurile bătute cu crema fiartă și continuați prepararea la o temperatură de 90 °C, fără a o da în clocot, până când crema devine catifelată. Turnați crema peste ciocolata albă, amestecând ușor cu un tel. Apoi, adăugați gelatina scursă, lichiorul de cafea și cafeaua. Amestecați bine și lăsați-o să se răcească, fără să prindă crustă. Apoi, amestecați bine frișca. Lăsați-o în frigider timp de cel puțin 4 ore înainte de a o savura.

PREZENTARE

Luați spuma cu o lingură pentru înghețată și serviți-o în cornete din compoziție de limbi de pisică. Serviți-o cu o cremă de cafea și decorați-o cu fructe de pădure. Vă recomandăm să utilizați cafea espresso pentru această rețetă.

Metodă

Tăiați ciocolata în bucăți.

Puneți-o într-un castron și topiți-o în bain-marie.

Amestecați gălbenușurile cu zahăr.

Turnați crema într-o cratiță și aduceți-o la punctul de fierbere.

Înmuiați gelatina în apă rece.

Amestecați gălbenușurile bătute cu crema fiartă și continuați prepararea la o temperatură de 90 °C, fără a o da în clocot, până când crema devine catifelată.

Turnați crema peste ciocolata albă, amestecând ușor cu un tel.

Apoi, adăugați gelatina scursă, lichiorul de cafea și cafeaua.

Amestecați bine și lăsați-o să se răcească, fără să prindă crustă.

Apoi, amestecați bine frișca.

Lăsați-o în frigider timp de cel puțin 4 ore înainte de a o savura.

 

 

Prezentare

Luați spuma cu o lingură pentru înghețată și serviți-o în cornete din compoziție de limbi de pisică.

Serviți-o cu o cremă de cafea și decorați-o cu fructe de pădure.

 

Vă recomandăm să utilizați cafea espresso pentru această rețetă.

 

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Selva Alta

Aromatic, cu note fructate

O cafea obținută prin agricultură sustenabilă, născută pe pantele Anzilor Cordilieri din Peru.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM