Tort bavarez cu cafea

DIFICULTATE
7H15m

Cafeaua se combină cu frișca delicată, ingredientul principal al acestei rețete, lăsând un postgust dulce, de caramel.
Ingrediente
  • 100 g cafea espresso, 4 gălbenușuri, 150 g lapte integral, 175 g zahăr
  • 300 g smântână, 25 ml lichior de cafea Borghetti, 5 g gelatină
Preparare
Crema

Înmuiați gelatina în apă rece. Amestecați zahărul cu gălbenușurile. Puneți laptele la fiert. Turnați amestecul în lapte. Preparați în continuare la foc moale (sub punctul de fierbere), amestecând cu mixerul sau cu telul până când compoziția ajunge la o densitate cremoasă și la o textură catifelată. Stoarceți gelatina, adăugați-o în compoziția fierbinte și amestecați în continuare. Adăugați cafeaua și lichiorul. Lăsați compoziția să se răcească, dar nu să se solidifice. Bateți smântâna și adăugați frișca obținută peste compoziția rece. Amestecați de jos în sus. Umpleți 6 forme mici sau o formă mare și lăsați la frigider timp de 6 ore.

PREZENTARE

Scufundați baza formei în apă clocotită, apoi scoateți tortul din formă și puneți-l pe o farfurie. Decorați cu cremă, nuci și alune pisate etc. Vă recomandăm să utilizați cafea espresso pentru această rețetă.

Metodă

Înmuiați gelatina în apă rece.

Amestecați zahărul cu gălbenușurile.

Puneți laptele la fiert.

Turnați amestecul în lapte. Amestecați în continuare cu telul și preparați la foc moale până când compoziția ajunge la o densitate cremoasă și la o textură catifelată. Nu fierbeți.

Stoarceți gelatina și adăugați-o în compoziția fierbinte. Amestecați.

Adăugați cafeaua și lichiorul în acest moment.

Lăsați amestecul să se răcească, dar nu-l lăsați să se solidifice.

Bateți smântâna și adăugați frișca obținută peste compoziția rece. Amestecați de jos în sus.

Umpleți 6 forme mici sau o formă mare și lăsați la frigider timp de 6 ore.

 

 

Prezentare

Scufundați baza formei în apă clocotită, apoi scoateți tortul din formă și puneți-l pe o farfurie. 

Decorați cu cremă, fructe uscate mărunțite etc.

Vă recomandăm să utilizați cafea espresso pentru această rețetă.

 

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Il Mattino

Generos și echilibrat

Pentru a crea această cafea intensă și catifelată, Lavazza se bazează pe toată experiența sa, selectând boabele cu cele mai bune origini și combinând cu grijă cele mai bune sortimente de Robusta din Asia și Africa.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM