Excelența înseamnă introducerea simplității în neașteptat, crearea de noi forme și modalități pentru a transforma cafeaua în ceva extraordinar.

 

Așa s-a născut experimentul Coffee Design. Totul a început în 2001, prin colaborarea dintre chef Ferran Adrià și centrul de training Lavazza – un adevărat laborator de gusturi în care au prins viață creații precum caviarul cu cafea, cappuccino-ul Nitro sau lentilele de cafea; experimente care au explorat legătura inextricabilă dintre bucătărie și cafea. Rezultatul acestei sinergii inițiale dintre Lavazza și chef-ul spaniol cunoscut ca „Alchimistul din Haute Cuisine” a luat denumirea de Èspesso: prima cafea solidă din istorie.

 

În anii următori, a existat un schimb constant de idei între Lavazza și cei mai mari chefi italieni și internaționali: Massimo Bottura, Carlo Cracco, Davide Oldani și Ferran Adrià sunt doar câțiva dintre maeștrii Haute Cuisine care colaborează cu Lavazza pentru a reinventa modul în care cafeaua poate fi servită și savurată.

 

O mișcare îndrăzneață, care duce la limită pasiunea pentru cafea, exploatându-i la maximum posibilitățile și ridicând-o la nivelul unei autentice arte culinare.