Angajamentul față de zonele locale

Lavazza Community Engagement este un program de activități locale menite să îmbunătățească contextul social, cultural și ecologic din comunitățile locale. Pentru a reuși, Lavazza pune în aplicare relații de cooperare cu comunitățile din zonele în care își desfășoară activitățile.

I luoghi del Bello
„I Luoghi del Bello” („Locuri frumoase”, în limba italiană) este un proiect de regenerare a districtului Aurora din Torino, apărut din cooperarea cu districtul 7 al orașului, în parteneriat cu asociațiile ASAI, CleanUp și Tèkhné și cu Torino Spazio Pubblico.

Proiectul „I Luoghi del Bello” promovează rădăcinile locale puternice. Un proiect local la care Lavazza participă de peste 120 de ani. În proiect sunt implicați cetățeni din grupe de vârstă diferite, încurajând astfel legăturile între generații, prin teme legate de mediu, integrare socială și îmbunătățirea relațiilor.
Copiii din școlile locale, vârstnicii și voluntarii din mai multe asociații au fost implicați în toate inițiativele principale. Printre numeroasele proiecte desfășurate, participanții au modernizat spațiile publice cu flori, introducând specii botanice care asigurau un mediu adecvat pentru fluturi.
StripOut!
Odată cu mutarea în noul sediu „Nuvola”, Lavazza a decis să vândă piese de mobilier din vechiul birou la prețuri simbolice, cu scopul de a le găsi o utilizare reală și de a evita crearea unor deșeuri care ar fi avut un impact negativ asupra mediului.

Proiectul a inclus peste 3.000 de articole, de la piese de mobilier la echipament IT. 70% dintre ele și-au găsit o nouă utilizare. Veniturile generate din vânzarea articolelor către angajații Lavazza au fost donate unor organizații locale, în timp ce 22 de organizații externe au primit mobilier și materiale de papetărie.