Aderarea la UN Global Compac și Global GoalsSustenabilitatea se bazează pe o evoluție continuă și pe conștientizarea propriilor noastre limite, puncte forte și priorități. Ascultarea și implicarea părților interesate sunt elemente-cheie în construirea unui traseu care creează o valoare distribuită de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. Cu această conștientizare, Lavazza a adoptat principiile globale de sustenabilitate stabilite de Organizația Națiunilor Unite.Lavazza și Pactul Global al ONU

Global Compact este o inițiativă a Națiunilor Unite lansată la Forumul Economic Mondial de la Davos, în 1999, de Kofi Annan. S-a născut cu scopul de a pune în concordanță, pentru prima dată, comunitatea internațională și lumea afacerilor pentru a face față provocărilor globalizării.

 

Odată cu aderarea la inițiativa Global Compact, în 2017, Lavazza s-a alăturat unei rețele de peste 9.000 de entități din sectorul privat, dar nu numai, din peste 135 de țări implicate în promovarea și punerea în aplicare a zece principii etice împărțite pe categorii: "Respectarea drepturilor omului", "Respectarea mediului înconjurător", "Lupta împotriva corupției". Lavazza s-a inspirat din aceste valori pentru a promova, împreună cu angajații săi, sentimentul de apartenență la un proiect de dezvoltare solidă și durabilă.

 

 

ACCESAȚI SITE-UL WEB

Lavazza și obiectivele de dezvoltare durabilă

Lavazza s-a angajat să urmărească cele 17 obiective de dezvoltare durabilă stabilite de Organizația Națiunilor Unite. Inovarea durabilă, lupta împotriva schimbărilor climatice și angajamentul față de producția și consumul responsabil duc la apariția unui cerc virtuos. Aceste principii nu numai că aduc beneficii mediului și societății în ansamblu, dar îmbunătățesc și eficiența ciclului de producție, reduc deșeurile, stopează procesele anti-economice și cresc profiturile companiilor.

Pentru Lavazza, aceste principii nu sunt negociabile din două motive: deoarece produsul nostru derivă din transformarea materialelor brute, de origine vegetală, potențial amenințate de fenomenul schimbării climatice, și în special deoarece responsabilitățile globale care decurg din aceste obiective depășesc simplele interese economice și conduc către o lume mai etică și mai sustenabilă.

 

 

ACCESAȚI SITE-UL WEB