Parteneriatul cu organizația „Save The Children”Lavazza lucrează împreună cu organizația „Save The Children” de peste 15 ani. Donând în total 3.000.000 EUR, Lavazza a sprijinit proiecte în India, Coasta de Fildeș și Myanmar și a contribuit la intervenții de urgență în Emilia Romagna și Nepal. În tot acest timp, compania a lucrat alături de organizația „Save The Children” la două proiecte importante.Combaterea subnutriției prin abordarea de 1.000 de zile a
Lavazza, împreună cu „Save The Children”, a colaborat în cadrul unei inițiative menite să combată mortalitatea infantilă din Calcutta, prin prevenirea și tratarea subnutriției. Primele 1.000 de zile din viețile copiilor sunt extrem de importante: în acest interval, se dezvoltă funcțiile vitale, precum și aptitudinile motorii și cognitive. Proiectul a permis implicarea:
 • 14.173

  minorilor

 • 60

  profesorilor

 • 5.719

  femeilor gravide sau care alăptează

 • 388

  profesioniștilor din domeniul sănătății

Noi perspective pentru adolescenții din mahalale
Există mulți adolescenți în Calcutta care locuiesc în mahalale, districte urbane murdare, din care lipsesc dotări sanitare și de salubritate elementare. Lavazza și „Save The Children” s-au angajat să creeze oportunități pentru adolescenții marginalizați din zonele degradate, salvându-i de la abuzuri și exploatare, cu scopul de a-i introduce pe piața muncii într-un mod sustenabil. Proiectul ne-a permis să ajungem la mai mult de 101 adolescenți vulnerabili și să le oferim 240 de ore de formare profesională, precum și sprijin ulterior.
În 2016, Lavazza și „Save The Children” și-au dezvoltat colaborarea cu privire la drepturile copiilor și la principiile de afaceri. Îndrumările oferite susțin companiile în eforturile lor de a respecta și promova drepturile copiilor.

Lavazza a decis să treacă dincolo de relația tradițională dintre ONG-uri și donatori, lucrând cu organizația „Save The Children” pentru a crea un angajament comun, capabil să dezvolte un proiect de sustenabilitate socială și implementând cele mai bune practici de sustenabilitate în cadrul companiei.

VIZITAȚI SITE-UL WEB AL ORGANIZAȚIEI „SALVAȚI COPIII”