Alături de tinerii din mahalale
Fundația Lavazza este în prima linie în ceea ce privește schimbarea viitorului tinerilor din cele mai dezavantajate cartiere, alături de organizația Save the Children.
Provocarea

Există mulți adolescenți în Calcutta care locuiesc în mahalale, districte urbane murdare, din care lipsesc dotări sanitare și de salubritate elementare.

Lavazza și „Save The Children” s-au angajat să creeze oportunități pentru adolescenții marginalizați din zonele degradate, salvându-i de la abuzuri și exploatare, cu scopul de a-i introduce pe piața muncii într-un mod sustenabil.

Obiectivele
Oferirea de instruire profesională pentru 100 de adolescenți marginalizați din Calcutta cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani.

Sprijinirea tinerilor beneficiari pentru integrarea în lumea muncii.
Răspunsul

Proiectul ne-a permis să ajungem la peste 101 adolescenți vulnerabili și să le oferim 240 ore de instruire și sprijin ulterior pentru includerea în lumea muncii.

În plus, în octombrie 2017, Lavazza și-a pus instructorii la dispoziție pentru a preda beneficiarilor proiectului tehnicile de bază pentru a deveni barista și pentru a obține cunoștințe mai aprofundate despre lumea cafelei.