Cafeaua se „învață făcând”
Lavazza sprijină producătorii de cafea din Etiopia în învățarea modului de utilizare a tehnicilor de producție și de management mai potrivite pentru contextul lor, în scopul de a crește în cele din urmă împreună.
Provocarea

În Etiopia, producătorii de cafea se confruntă cu multe probleme legate de standardele scăzute ale vieții de familie, dezvoltarea individuală a activității agricole și utilizarea durabilă a resurselor naturale.

În plus, există o ineficiență a pieței și un deficit de metode de depozitare la dispoziția lor.

Obiectivele
Îmbunătățirea producției și a managementului fermelor.

Accesul la servicii și piețe cheie.
Răspunsul

Fundația Lavazza susține un proiect care utilizează abordarea Farmer Field School, o metodologie experimentală care permite fermierilor să înțeleagă cum să îmbunătățească producția de cafea și calitatea acesteia într-un mod durabil.

De asemenea, sprijină organizațiile de fermieri în scopul îmbunătățirii accesului acestora la servicii și la piață.