Împreună pentru comunitate
Lavazza și International Coffee Partners încearcă să rezolve problema productivității din teritoriul indonezian, prin operațiuni de sprijin și instruire în cadrul comunităților.
Provocarea

Arhipelagul indonezian este al patrulea cel mai mare producător de cafea din lume. Există cel puțin cinci milioane de producători de cafea care trebuie să învețe practici agricole bune și informații de bază pentru a accesa piața.

În ultimii ani, îmbătrânirea plantelor a dus la scăderea productivității, motiv pentru care comunitățile de crescători de cafea s-au zbătut să supraviețuiască.

Obiectivele
Transformarea producției și vânzării de cafea într-o afacere profitabilă pentru comunități.

Transformarea producției într-una durabilă din punct de vedere ecologic și rezistentă la schimbările climatice.
Răspunsul

Prin International Coffee Partners, Fundația Lavazza a sprijinit un proiect care vizează crearea a 21 de organizații ale fermierilor, și a unor planuri de economii financiare și planuri de credit.

În plus, a contribuit la înființarea a 15 organizații în cadrul cărora producătorii sunt instruiți cu privire la calitatea cafelei și accesul pe piață, primind astfel instrumentele necesare pentru a-și crește profiturile și pentru a-și îmbunătăți condițiile de trai.