Inovații împotriva schimbării climatice
Importanța instruirii pe teren oferite micilor producători din Vietnam.
În parteneriat cu Olam și ISLA (Initiative for Sustainable Landscapes).
Vietnam
Provincia Dak Lak
Provocarea

Producția de cafea se confruntă cu multe provocări. Schimbarea climatică este printre cele mai importante, având efect advers asupra calității și disponibilității produsului. În Vietnam, schimbarea climatică bruscă – precipitațiile abundente în afara sezonului și perioadele secetoase lungi – este o problemă reală care afectează producția și munca a 1.245 de mici producători locali.

Obiectivele
Îmbunătățirea eficienței sistemelor de irigații

Reducerea emisiilor de gaze ale procesului de producție

Crearea soluțiilor pentru gestionarea schimbării climatice

Răspunsul

Fundația Lavazza oferă instruire și asistență tehnică micilor producători vietnamezi, prin metoda Farmer Field School. În cadrul programului, sunt efectuate teste asupra caracteristicilor solului, pentru a identifica cea mai bună calitate a îngrășămintelor care urmează să fie utilizate, sunt proiectate sisteme inovatoare de irigare și sunt plantați copaci care vor crea umbră cu scopul de a proteja cafeaua de lumină excesivă sau ploaie subită.