Învățarea creșterii
Fundația Lavazza se angajează să ajute micii producători dintr-o zonă îndepărtată din Brazilia, astfel încât să încurajeze economia de cafea și să oprească emigrarea tinerilor, oferindu-le o meserie și un teritoriu în care să trăiască.
Provocarea

Micii producători de cafea din Minas Gerais se confruntă cu dificultăți grave în recoltarea cafelei, din cauza ineficienței la nivel de producției și a izolării în procesul de prelucrare.
Consecința este producerea unui produs de calitate scăzută, care este vândut la un preț sub cel mediu.

Această problemă, cuplată cu lipsa de cunoștințe și abilități antreprenoriale și cu costurile ridicate de producție, fac ca producția de cafea să fie privită drept o activitate care generează un profit excesiv de scăzut, încurajând tinerii să abandoneze pământul.

Deși este o oportunitate, aceasta prezintă, de asemenea, mai multe provocări din cauza nivelului scăzut de organizare și de sprijin tehnic sau financiar. Prin urmare, productivitatea rămâne scăzută, împreună cu veniturile producătorilor.

În plus, organizațiile de fermieri sunt, la rândul lor, într-o situație precară și distanțate de piață.

Obiectivele
Contribuția la creșterea veniturilor producătorilor de cafea din Minas Gerais.

Îmbunătățirea accesului la piață.

Adaptarea la schimbările climatice
Răspunsul

Prin intervenția sa, Fundația Lavazza se angajează să structureze fermierii în organizații colective, consolidând și îmbunătățind guvernanța, gestionarea și operațiunile. În cadrul organizațiilor, producătorii pot învăța concepte care să îi sprijine în activitățile lor de producție și în meseria lor.