Învățarea creșterii
COSPE și Fundația Lavazza colaborează pentru a ajuta Ecuadorul să conștientizeze și să investească în resursele pe care le poate oferi pământul, ajutând asociațiile de producători și familiile.
Provocarea

Din 2007, Ecuadorul a trecut printr-o perioadă de expansiune economică relativă, care a fost însoțită de o reducere a sărăciei.

În 2014, această tendință pozitivă s-a oprit din cauza scăderii prețurilor petrolului, reducerii exporturilor și încetinirii economice a unor parteneri strategici.

Țara se află încă într-o situație de criză care a dus la o nouă fază de creștere a sărăciei și inegalităților.

Obiectivele
Consolidarea lanțului de aprovizionare cu cafea din Ecuador, în provinciile Condre și Imbabura.

Optimizarea fazelor pre și post-recoltare, consolidarea asociațiilor de producători și implementarea unei instalații de prăjire la scară mică.

Creșterea veniturilor familiilor beneficiare rezultate din vânzarea de cafea cu 20%.
Răspunsul

Proiectul dezvoltat de COSPE și sprijinit de Fundația Lavazza face parte dintr-un cadru mai larg de activități, denumit „Proper Cocoa: consolidarea lanțurile de aprovizionare cu cacao și cafea pentru suveranitatea alimentară a Ecuadorului”.

Proiectul se axează pe trei fronturi principale: îmbunătățirea și standardizarea producției, consolidarea asociațiilor și comercializarea și promovarea agro-ecologiei și suveranității alimentare.