Uniți pentru o nouă eră a cafelei
International Coffee Partners și Lavazza pornesc într-un proces de instruire și sprijin în zonele cele mai fertile și productive din regiunea Trifinio.
Provocarea

În Trifinio (regiunea de graniță dintre Guatemala, El Salvador și Honduras), cafeaua este principala sursă de venit, aproximativ 70%, și în jur de 7.000 de familii din regiune se bazează pe aceasta pentru traiul lor de zi cu zi. Cu toate acestea, în pofida funcției economice și de mediu importante deținută de cafea în zonă, cultivarea acesteia nu profită la maximum de potențialului său.

Obiectivele
Crearea de valoare prin introducerea unor tehnici de producție moderne și eficiente.

Instruirea antreprenorilor prin consolidarea structurilor asociative și cooperative.

Sprijinirea tinerilor în dezvoltarea carierei lor profesionale.

Răspunsul

Fundația Lavazza a intervenit prin International Coffee Partners, care a organizat sesiuni de instruire în domeniul agronomiei și finanțelor, promovând, de asemenea, adaptarea la schimbările climatice.

În plus, au fost instituite fonduri pentru crearea proceselor de reducere a contaminării și pentru îmbunătățirea calității cafelei.

O atenție deosebită este acordată tinerilor prin intermediul proiectului Generaciones, care prevede organizarea de cursuri de formare profesională pentru tinerii din zonă, astfel încât aceștia să își poată dezvolta propriile activități antreprenoriale la fața locului.