Filippo La Mantia

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

Ristorante Oste e Cuoco and Piano Bar (Milano). 

Născut în Palermo, în 1960, Filippo și-a descoperit de foarte devreme pasiunea pentru gătit; însă de-abia în 2001 s-a hotărât să îmbrace haina albă de chef. S-a mutat la Roma, s-a reinventat ca „gazdă și bucătar” și, un an mai târziu, a deschis Zagara, primul său restaurant. 

Filippo La Mantia, ospitalitatea în cea mai pură formă

În 2006, s-a mutat în cealaltă emisferă, în Indonezia, unde a devenit consultant pentru Losari Coffee Plantation Resort din Java. Revenit în țara sa natală, a deschis La Trattoria, la foarte mică distanță de Panteon, proiect care l-a absorbit timp de trei ani. În 2015, și-a îndreptat atenția asupra orașului Milano: datorită numelui foarte evocator Oste e Cuoco (Gazdă și bucătar), cea mai recentă aventură a lui Filippo La Mantia este concepută a fi un spațiu în care să te poți simți liber și în largul tău, răsfoind un ziar sau savurând o arancina.
Încă de la primele sale experiențe la piața La Vucciria din Palermo, Filippo a învățat cum să recunoască materiile prime, proces care începe prin atingere, implicând apoi toate simțurile. 

Bună dimineața de la Lavazza, Deliveroo și chef Filippo La Mantia

Pornind de la tradițiile siciliene, La Mantia aspiră să aducă inovație în bucătăria italiană. Printre diversele tipuri de fel principal și secundar din meniul său, secțiunea Citrice, unde își are originea sosul pesto cu portocale, iese imediat în evidență.
Din 2013, Filippo La Mantia este ambasador al brandului Lavazza.
Inițiativele derulate includ o colaborare cu Lavazza și Deliveroo, cu ocazia Zilei internaționale a cafelei din 2017: timp de două zile, serviciul de livrare la domiciliu a oferit un mic dejun gourmet, în ediție limitată, care poartă semnătura chefului. Pe lângă un pachet de cafea selectată, două cești de espresso și o cafetieră moka Lavazza, cutia includea și gogoși Krapfen sau arancini cu pesto de lămâie verde.
Cheful din Palermo a participat la ediția din 2018 a Care’s, o inițiativă de preparare etică a alimentelor, organizată în împrejurimile înzăpezite din Alta Badia.

Oste e Cuoco    

Relația sa cu bucătăria are la bază o emoție intensă. Iar Filippo La Mantia nu se abate de la ea. Restaurantul său este o reflexie a insulei Pantelleria. Cannoli la micul dejun, aperitive cu panelle crocante proaspăt preparate. Couscousul și caponata completează masa.

 

Piazza Risorgimento (angolo Via Poerio 2/A)

20129 Milano

Ceilalți chefi

Loretta Fanella
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA

Pietro Leemann
VEZI BIOGRAFIA

Luca Fantin
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Dennis Zoppi
VEZI BIOGRAFIA

Frații Costardi
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA