Renato Ardovino

Astăzi, Renato Ardovino este una dintre cele mai importante figuri ale designului de prăjituri din Italia: originar din Paestum, Renato are un atelier de artizanat în Battipaglia (în provincia Salerno), unde produce creații uimitoare din pandișpan, zahăr, glazură etc.

 

După ce și-a încheiat studiile la Academia de Artă, Renato Ardovino a fost atras de universul creației de prăjituri, pe care l-a îmbogățit cu designuri, culori și creativitate, după ce l-a studiat alături de cei mai mari maeștri internaționali.

 

A făcut primii pași în lumea gastronomiei în urmă cu 20 de ani, când a condus restaurantul teatrului municipal din Salerno și a cumpărat cafeneaua unde lucra, transformând-o într-un loca în stil vienez. 

 

Inspirația sa s-a consolidat în timp, datorită numeroaselor colaborări cu cele mai importante figuri din designul de prăjituri. Stilul său este elegant și rafinat, dar, în același timp, plin de imaginație și culoare, fapt ilustrat de creațiile sale: de la torturi de nuntă la prăjituri pentru copii. În scurt timp, Renato Ardovino a ajuns printre cei mai buni zece designeri italieni de prăjituri, datorită combinației sale de succes între artă și confecționarea de prăjituri.

 

Din ianuarie 2018 este ambasador de brand pentru Eraclea, fiind clientul acesteia timp de aproximativ 20 de ani. Modul în care oferă produsele Eraclea în localul său este realmente surprinzător, deoarece chiar și atunci când folosește cele mai simple rețete, el are capacitatea de a transforma o pauză de cafea la bar într-un moment de apreciere a artei pure.

 

Din 2012, este una dintre fețele noi de la Real Time și gazda câtorva emisiuni de televiziune: „Torte in Corso con Renato” (Prăjituri în desfășurare cu Renato) și „My Cake Design” (Designul prăjiturii mele). În 2013, editura Rizzoli a publicat prima sa carte, „Torte in Corso con Renato”, care a devenit un best seller (ed. Best BUR).

 

Ceilalți chefi

Loretta Fanella
VEZI BIOGRAFIA

Alfredo Russo
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA

Moreno Cedroni
AFLAȚI MAI MULTE

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA