Simone Zanoni

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

Le George at the Four Seasons Hotel George V (Paris).

În momentul în care tânărul Simone Zanoni, în vârstă de doar 18 ani, își lăsa în urmă familia, lacul Garda și orășelul său natal Salò, pentru a-și găsi o slujbă și a-și încerca norocul la Londra, probabil că nu și-a imaginat că, douăzeci de ani mai târziu, va deveni singurul chef italian din Franța care să se poată mândri cu două stele Michelin.

 

Acest lucru se datorează, desigur, meritelor sale, însă și unui anume Gordon Ramsay, care i-a încredințat bucătăria restaurantului său de la Palatul Trianon din Versailles. Totuși, să începem cu începutul. La scurt timp după sosirea sa la Londra și după ce a participat la un curs de pregătire de Cordon Bleu, Zanoni a văzut o ofertă de loc de muncă la restaurantul lui Ramsay, Aubergine.

 

 

Simone_Zanoni_foto_01
Simone_Zanoni_foto_02


Între 1997 și 2001, a ocupat funcțiile de commis chef și apoi de chef de partie la Aubergine. Între 2001 și 2003, încrederea lui Ramsay în competențele sale l-a propulsat în funcția de vice chef tournant pentru Gordon Ramsay Holdings, trecând pe la trei restaurante: Amaryllis, Pétrus și Claridge’s.

 

După ce s-a întors pentru scurt timp în Italia, la restaurantul Dal Pescatore în Canneto sull’Oglio, Zanoni a revenit la Londra, de această dată pentru a prelua funcția de chef principal la emblematicul Restaurant Gordon Ramsay, distins cu trei stele, din 2004 până în 2007. Un an mai târziu, cheful scoțian i-a oferit o nouă aventură, încredințându-i funcția de chef executiv la restaurantul său din luxosul Hotel Waldorf Astoria, la Palatul Trianon din Versailles unde, în 2009, Simone a câștigat concomitent două stele.

Asocierile neașteptate se transformă în combinații de succes

AFLAȚI MAI MULTE

Pe lângă această experiență, care este încă în desfășurare, în februarie 2014 Zanoni a adăugat pe lista sa de inițiative de succes inaugurarea Le Rafael, primul restaurant haute cuisine cușer din Paris. Aici, provocarea acceptată – și dusă la îndeplinire cu succes – de cheful italian a fost să ofere un meniu gastronomic cu un nivel de calitate înalt, respectând în același timp cu strictețe cerințele alimentare ale credinței evreiești.

Le George    

Le George oferă preparate ușoare, moderne, în stil mediteranean, concepute pentru a fi savurate în tovărășie, dat fiind numărul mare de preparate disponibile în jumătate de porție. Este o experiență gastronomică convivială, care invită oaspeții într-o călătorie între Coasta de Azur și nordul Italiei, astfel cum este ea concepută de imaginația chefului Simone Zanoni.

Ceilalți chefi

Denny Imbroisi
VEZI BIOGRAFIA

Lionel Giraud
VEZI BIOGRAFIA

Vivien Durand
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Beatriz Gonzalez
VEZI BIOGRAFIA

Yannick Tranchant
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA