Vivien Durand

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

Le Prince Noir (Lormont). 

Originar din Pirinei și pasionat de bucătărie încă de la o vârstă fragedă, Vivien Durand și-a dorit să obțină o diplomă de chef de la Școala de catering din Souillac.

 

După ce a studiat în diverse restaurante de renume din sudul și estul Franței, și-a început cariera lucrând alături de Alain Ducasse, în Monaco. Ulterior, a petrecut o perioadă ca ajutor de chef la Grand Hotel în Saint-Jean-de-Luz cu Nicolas Masse, înainte de a-și deschide primul restaurant, „La Taverne Basque”, în 2005, împreună cu soția sa. 

Vivien_Durand_foto_01
Vivien_Durand_foto_02

Acesta a fost urmat de un al doilea restaurant, „Chez Claire et Vivien”, la muzeul Écomusée Basque, tot în Saint-Jean-de-Luz.

Tânărul chef, cu stilul său rock-and-roll și, în același timp, informal, și cu accentul său din sud-vest, a obținut prima stea la „Eguiazabal, Le bar à vin” din Hendaye, în 2013. Alegerea Michelin a fost surprinzătoare: a fost primul restaurant din ghidul roșu care oferea tapas à la carte!

Încurajat de chef Alain Ducasse, câștigător al mai multor stele, a preluat din 2014 conducerea bucătăriei „Prince Noir” din Lormont.

Inspirația sa dă la iveală tot ceea ce este mai bun în preparatele pe care le realizează, creând o ofertă bazată pe o falsă simplitate și o tehnică ce este, de fapt, extrem de rafinată.

Le Prince Noir

În rețetele de la Le Prince Noir se folosesc numai ingrediente proaspete de la producători locali, două toarte de dragoste, patru linguri de pasiune, trei pahare mari de generozitate, o doză mare de incluziune, o cană de nebunie, o feliuță de rock, un praf de veselie și, mai presus de toate, bucuria enormă de a împărtăși atât de multă fericire cu toți oaspeții.

Ceilalți chefi

Beatriz Gonzalez
VEZI BIOGRAFIA

Yannick Tranchant
VEZI BIOGRAFIA

Denny Imbroisi
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA

Simone Zanoni
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA

Lionel Giraud
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA