Salon du Chocolat

Lavazza la Salon du Chocolat 2017 

Lavazza și Eraclea, două branduri originare din Italia, reprezentând cafeaua și ciocolata caldă de calitate, au revenit triumfal la Salon du Chocolat de la Milano. Salonul, o oportunitate unică de a aduce la un loc maeștrii ciocolatieri și crema industriei, la o manifestare plină de evenimente, spectacole și cultură, își are originea în Paris, în 1994, și își propune să îi ofere publicului posibilitatea de a descoperi ciocolata în toate formele sale. Astăzi, la el participă 30 de orașe de pe patru continente diferite și este considerat cea mai importantă sărbătoare din lume dedicată „hranei zeilor”. Din 2016, se organizează și la Milano.

Multă degustare și voie bună 

Lavazza, principalul sponsor al evenimentului timp de trei ani la rând, a prezentat produse de excepție, pe care le-a conceput exclusiv pentru servirea preparatelor. Amestecul ¡Tierra!, provenit din ferme certificate de Rainforest Alliance, a fost vedeta absolută a salonului. Această colecție de amestecuri, elaborată cu măiestrie de Lavazza, oferă sinteza perfectă a aromei din zona de origine. Barul senzorial a găzduit o degustare a ediției speciale de Kafa, 100% Arabica, de origine unică, cu o calitate extrem de înaltă, însoțită de rom, vinuri aromatice și ciocolată gran cru. Faimoasa chef patiser și ambasadoare a brandului Lavazza, Loretta Fanella, a oferit un spectacol de gătit în care a realizat un desert cu migdale și banane însoțit de cafeaua Kafa marca Lavazza, precum și o budincă de ciocolată și cafea, cu un biscuit cu aromă de anason, alături de cafeaua ¡Tierra! marca Lavazza. Dennis Zoppi, împreună cu prietenul său apropiat Luca Andrè de la Vegan Academy au pregătit, în schimb, diverse cocteiluri care aveau la bază cafelele Lavazza ¡Tierra! și Kafa.