Sigep 2017

Lavazza ¡Tierra! dezvăluită în exclusivitate la Sigep 2017 

Lavazza a fost prezentă și la cea de-a 38-a ediție a Sigep, târgul internațional care, datorită degustărilor, seminarelor, concursurilor și laboratoarelor dedicate înghețatei, pregătirii de produse de patiserie și cofetărie și prăjirii cafelei, a devenit cel mai important eveniment din Italia dedicat universului dulciurilor. Aceasta a reprezentat ocazia perfectă pentru a prezenta, în premieră absolută, noul amestec ¡Tierra! Columbia, care completează gama premium ¡Tierra! prin gustul și calitatea sa durabilă, fiind produs în ferme certificate Rainforest Alliance, și combinând excelența în producție, respectul pentru mediul înconjurător și responsabilitatea socială. Un nou produs care încorporează cele mai noi tendințe din lumea cafelei: durabilitate, atenție la locul de origine și prepararea produselor.

Divertisment multisenzorial

La Sigep 2017, Lavazza a prezentat și ediția specială a „Kafa”, una dintre cele mai apreciate cafele din lume. O cafea exclusivistă, de origine unică și de cea mai înaltă calitate, provenită din pădurile din Etiopia, unde cafeaua crește spontan, cu o intervenție minimă din partea localnicilor. Experiența senzorială a acestei valoroase cafele 100% Arabica este unică precum originea sa: o structură marcată și un buchet de arome și miresme, în care notele florale intense ies în evidență. Ediția specială a Kafa se caracterizează prin evoluția profilului senzorial și prin ambalajul elegant cu tonurile și designul său distinctive, care subliniază natura exclusivistă a produsului. Pentru a sărbători ocazia, unii dintre cei mai importanți chefi de pe scena națională au organizat sesiuni speciale și au demonstrat în direct rețete exclusiviste realizate cu noile amestecuri Lavazza, obținute folosindu-se diferite metode de extragere. În special, frații Christian și Manuel Costardi s-au întrecut cu Alteco, în timp ce Kafa prindea viață în mâinile faimoasei chef patiser Loretta Fanella. O experiență de neratat a fost și călătoria senzorială organizată de Centrul de instruire Lavazza, în care barista profesioniști au prezentat vizitatorilor diferitele metode de preparare și extragere a cafelei, incluzând aici și secretele artei cafelei latte și ale mixologiei. Printre aceștia s-a numărat și barmanul Dennis Zoppi, care a inclus cafeaua în băuturi alcoolice speciale, într-un eveniment de divertisment after-hours complet nou și multisenzorial.