Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Viziunea culinară unică a lui Zonfrillo

Povestea multiculturală și plină de inspirație a lui chef Jock Zonfrillo, unul dintre ambasadorii de top ai mărcii noastre.

Echipa Lavazza 2-3 minute

Din Scoția până în Australia, Jock Zonfrillo a cucerit lumea cu stilul și filosofia sa unică și personală. Un omagiu adus istoriei culinare a Australiei, bucătăria sa este inspirată de tradițiile aborigene ale țării, înglobând trecutul străvechi și prezentul istoric.

Piatra de temelie a restaurantului lui Zonfrillo, Orana, este integritatea. Acest lucru se poate observa în tot ceea ce se întâmplă în restaurantul Orana, de la selecția produselor și respectul pentru originile Australiei, până la modul în care este gestionată afacerea. Această atenție deosebită acordată detaliilor creează o legătură profundă între munca lui și a noastră.

Am anunțat parteneriatul cu Zonfrillo în 2018 și de atunci acesta este ambasador al mărcii Lavazza. În același an, Zonfrillo a câștigat și premiul Basque Culinary World Prize, un premiu pentru acei chefi care se străduiesc să folosească mâncarea ca forță de schimbare în societate.

Dar să începem cu începutul.

Zonfrillo s-a născut în Scoția, într-o familie cu origini parțial italiene și parțial scoțiene.

După ce și-a perfecționat tehnica culinară, Zonfrillo a fost atras în mod inevitabil de universul culinar dinamic din Londra, unde a lucrat alături de chefi renumiți, printre care Marco Cavalier la restaurantul Chapter One. Zonfrillo s-a alăturat apoi echipei de la The Pharmacy, restaurant deținut de artistul Damien Hirst, încă de la deschiderea acestuia. Restaurantul a atras imediat atenția tuturor londonezilor, grație bucătăriei sale avangardiste.

La 41 de ani, s-a mutat în Australia, unde și-a găsit căminul spiritual. După perioada petrecută la Sydney, a început să lucreze în calitate de consultant înainte de a se muta la Adelaide ca chef executiv la restaurantul Penfolds Magill Estate. A rămas chef aici până în prezent, ca proprietar al restaurantelor Orana și Blackwood.  Primul a fost desemnat restaurantul anului de către Gourmet Traveller în 2017.

Popularitatea lui Zonfrillo a crescut datorită unor emisiuni TV precum Nomad Chef și Chef Exchange. Cu toate acestea, cel mai mare proiect al său în care a pus pasiune este Fundația Orana, o organizație non-profit a cărei înființare a fost inspirată de locuitorii originali ai Australiei.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.