ÎNAPOI
8 minute


Nuvola Lavazza – Noul centru de conducere a companiei este inteligent, inovator și sustenabil

05.06.2017 • Corporativ

Torino, mai 2017 – totul este pregătit: oamenii se mută în Nuvola și peste 600 de angajați vor reanima noul sediu central Lavazza de pe Via Bologna nr. 32. Noile birouri, bazate pe designul arhitectului Cino Zucchi, reprezintă centrul unui bloc multi-funcțional de aprox. 18.500 mp, care va da o față nouă și elegantă cartierului Borgata Aurora.

 

 

„Există cu adevărat entuziasm în ceea ce privește mutarea în clădirea Nuvola Lavazza. A patra generație a familiei a fost forța motrice din spatele proiectului de a crea noua carte de vizită pe care Lavazza o prezintă lumii întregi. Sediul central reprezintă o sinteză a modului în care noi vedem o companie a zilelor noastre, respectiv ca un manifest care trasează numeroasele etape ale istoriei noastre – trecut, prezent și viitor – într-un limbaj compus din tranziții armonioase și coerente. Aceasta nu reprezintă doar o mutare de birouri, ci și o accelerare spre o dimensiune chiar mai integrată, mai provocatoare și mai centrată pe oameni: un loc de muncă stimulant, confortabil și avansat din punct de vedere tehnologic, unde oamenii pot lucra împreună, dar și conexiuni mai strânse între sediul din Torino și cele peste 90 de țări în care compania operează”, afirmă Giuseppe Lavazza, vicepreședintele companiei.

Clădirea Nuvola este acum pregătită să ureze bun-venit marii familii de angajați Lavazza. Spațiile funcționale au fost proiectate în colaborare cu echipele de lucru pentru un mediu de muncă inteligent, folosind un mobilier inovator pentru a facilita partajarea și eficiența, dar și pentru a oferi confort și o stare de bine. Peste 90% din spațiu este deschis, oferind zone izolate pentru organizarea de întâlniri de lucru și săli de ședințe dotate cu cea mai recentă tehnologie pentru conectarea facilă cu colegii din străinătate: totul, din clădirea Lavazza Nuvola, promovează creativitatea și colaborarea, atât față în față, cât și în mediul virtual.

 

 

Mutarea din clădirile istorice Corso Novara și Via Tollegno a fost realizată de Lavazza dintr-o perspectivă sustenabilă, ținând seama de necesitățile zonei. Cantina companiei, mobilierul, papetăria, calculatoarele și echipamentele tehnologice au fost recondiționate în mod inteligent pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului: aproximativ 3.000 de obiecte au fost donate către organisme externe, inclusiv unor școli și spitale. De exemplu, Fundației Cottolengo i-a fost oferită cantina companiei, care va fi folosită pentru sprijinirea unor activități de asistență socială, a parohiilor, a asociațiilor caritabile, a protecției civile și a brigăzii de pompieri a aeroportului din Caselle Torinese. Mai mult decât atât, înainte de mutare, toți angajații au avut posibilitatea de a cumpăra, la un preț simbolic, orice obiecte și mobilier de care erau interesați, iar veniturile au fost donate instituțiilor selectate chiar de către angajați, în lunile care au urmat.

 

 

Mutarea în clădirea Lavazza Nuvola facilitează și unele alegeri personale de „mobilitate durabilă”. De exemplu, angajații se pot abona sau își pot reînnoi cardurile anuale pentru transportul public la un preț redus; pot profita de facilitățile de utilizare în comun de mașini, adică de schimbul autoturismelor personale între un grup de angajați care primesc stimulente pentru eforturile lor; aceștia pot beneficia și de o sală de sport la birou, cu un program pentru activități individuale, de o zonă de relaxare, de un loc inovator unde pot lua masa și de un bistro care va fi deschis în curând, disponibil pentru toți angajații Lavazza, dar și pentru publicul larg, cu trei zone diferite de luat masa – una dedicată preparatelor specifice comerțului stradal, una cu specificul bucătăriei tradiționale italiene și una prevăzută cu vegetale. Meniurile au fost concepute pentru a lua în considerare calitatea alimentelor și echilibrul nutrițional, dar și mâncarea de tip Slow Food.

 

 

Acesta este primul pas important al întregului sistem Nuvola, care marchează deschiderea – la începutul anului 2018 – a Muzeului Lavazza din La Centrale, unde va fi găzduit restaurantul gourmet Condividere by Lavazza, creat împreună cu Ferran Adrià, designul interior fiind realizat de Dante Ferretti, iar bucătăria, condusă de către Federico Zanasi. Va exista un spațiu pentru evenimente care să găzduiască până la 1.000 de persoane, destinat expozițiilor, concertelor și expunerilor temporare. În afara Institutului de artă aplicată a designului – deschis în 2013 și animat de peste 500 de profesioniști și artiști creativi italieni și internaționali –, complexul va dispune și de locuri de parcare publice, de o curte cu grădină și de o zonă arheologică unde sunt păstrate ruinele unei bazilici creștine timpurii, din secolele 4-5 d.Hr., care a fost descoperită în timpul săpăturilor pentru fundație.

 

 

„Un mediu nou, confortabil, dotat, din punct de vedere tehnologic, și civilizat, conceput pentru starea de bine a tuturor colaboratorilor noștri: Lavazza Nuvola este caracterizată de toate acestea și apreciem că poate crea valoare adăugată nu numai pentru angajații Lavazza, ci și pentru întregul oraș. Renovarea clădirilor cu valoare istorică și arhitecturală într-o zonă industrială neutilizată, însă localizată strategic în Torino, respectiv casa noastră de peste 120 de ani, accentuează importanța acestui domeniu în istoria companiei noastre”, afirmă Marco Lavazza, vicepreședintele companiei. „Sufletul durabil al noului sediu Lavazza a apărut încă din etapa de proiectare, odată cu depunerea candidaturii pentru certificarea LEED GOLD, și rezultă, de asemenea, din măsurile introduse special pentru angajații noștri, de exemplu soluțiile avansate de mobilitate sau ideea de a genera valoare prin donarea de mobilă și articole de mobilier pentru cauze nobile. Lavazza Nuvola a apărut și s-a dezvoltat pentru a îmbunătăți nu numai metodele de lucru, ci și calitatea vieții tuturor celor care lucrează cu noi, care, datorită inovației tehnologice a clădirii, vor experimenta acum o mai mare flexibilitate de lucru, pentru un echilibru mai armonios între viața privată și cea profesională”.

 

 

Noul sediu candidează pentru certificarea la nivel LEED® GOLD. LEED®, un acronim pentru Leadership in Energy and Environmental Design (Leadership în domeniul energetic și al designului ecologic), reprezintă o recunoaștere mondială în cel mai înalt grad , o certificare a performanțelor energetice și de mediu ale clădirilor. Acesta este un sistem de măsurare voluntar, conceput pentru a evalua clădirile comerciale, terțiare și rezidențiale noi, dar și existente. Noul Centru de conducere a companiei a aderat la prevederile protocolului LEED®, respectiv selecția locației prin monitorizarea proiectării, execuției (care a permis recuperarea a 80% din moloz) și post-angajare. Clădirea a fost proiectată pentru a maximiza confortul pentru angajații Lavazza, pentru a economisi energie și a reduce consumul de apă potabilă.

 

 

Totodată, Lavazza a acționat pentru a crea un mediu fără hârtie, ridicând gradul de conștientizare a angajaților față de procesele digitale și utilizarea responsabilă a imprimantelor, eliminând și reciclând peste 45 de tone de hârtie doar prin digitalizarea arhivelor companiei. Întregul proiect a fost însoțit de o strategie puternică de comunicare internă, care a început anul trecut prin informarea și punerea la curent a angajaților pe perioada de derulare a mutării în clădirea Lavazza Nuvola; strategia a fost sprijinită și de ambasadori interni, care au facilitat dialogul și au identificat cele mai bune soluții pentru a face și mai eficientă relocarea în noul sediu central Lavazza.

 

 

 

 

 

 

 

 

DESCĂRCARE
DESCĂRCARE
PDF DOC JPG