Galeria cu spații verzi
Spațiile deschise publicului prin proiectul Nuvola includ o uriașă galerie cu spații verzi, care cuprinde două construcții ce unesc clădirile istorice și noi ale blocului Nuvola, creând o nouă rută pietonală între Via Ancona și Via Bologna, de-a lungul axei intersectate anterior de Via Parma. Atriumul noului sediu Lavazza este un „spațiu deschis acoperit”, care conectează piața centrală cu acces la birouri și la Muzeul Lavazza spre piațeta Brescia.
Scaunele din piață constau în bănci lungi din granit alb de Sardinia, care se ridică de la sol în linii șerpuite ce definesc aleile și creează locuri intime de odihnă în apropierea grădinilor. O fântână centrală contribuie la microclimat, departe de zgomotul și de haosul vizual din oraș.
Un covor dens de arbuști și de plante la sol împodobește suprafețele ușor ridicate ale spațiilor verzi, creând mase compacte mari și un fundal de copaci. Selecția plantelor a favorizat speciile cu dimensiuni și rădăcini adaptate adâncimii solului, fiind preferate cele rezistente la cel mai întâlnit mediu advers al plantelor și, astfel, acoperind întreaga suprafață sub coronamentul arborilor cu arbuști și plante erbacee, pentru a evita suprafețele întinse de gazon care necesită întreținere regulată. Includerea de arbori și arbuști înfloriți, un mediu echilibrat între foioase și plante perene, garantează înflorirea constantă, pe tot parcursul anotimpurilor, din primăvară până în toamnă. O atenție deosebită a fost acordată includerii de specii parfumate, cum ar fi osmanthus, sarcococca, liliac și philadelphus.
Parcarea publică a fost realizată la subsolurile celor două etaje de sub galerie, cu o intrare separată către parcul auto Lavazza.