Business
@BUSINESS SOLUTIONS
alt alt

Amestecuri sustenabile de calitate

Colecția de amestecuri profesionale care conține boabe de cafea din teritorii și comunități implicate în proiecte de sustenabilitate.

IMPLICAREA FUNDAȚIEI LAVAZZA, SERVITĂ ÎN FIECARE CEAȘCĂ

La Reserva de ¡Tierra! este o colecție de amestecuri sustenabile de calitate, dedicată barista profesioniști

Fiecare amestec din gama La Reserva de ¡Tierra! conține boabe de cafea din teritorii și comunității implicate în proiecte de responsabilitate socială, promovate și gestionate de Fundația Lavazza

Amestecurile La Reserva de ¡Tierra! sunt sinonime cu excelența și sustenabilitatea: sunt obținute din ferme certificate de Rainforest Alliance sau din ferme organice, sunt selectate cu atenție și prăjite blând pentru a vă oferi o experiență unică și sustenabilă a gustului cafelei de origine. 

Fundația Lavazza promovează și finanțează proiecte internaționale de sustenabilitate în țările în care se cultivă cafeaua. 

¡Tierra! este denumirea proiectelor de sustenabilitate începute de către companie în 2002. Aceste proiecte, de care beneficiază trei mici comunități de cultivatori de cafea din Peru, Columbia și Honduras, sunt acum parte a unui proiect de sustenabilitate mai mare gestionat de Fundația Lavazza (direct sau în parteneriat cu furnizori, organizații internaționale și ONG-uri), pe 3 continente și în 17 țări, implicând 24 de proiecte și peste 97.000 de beneficiari

EXCELENȚA CONSTĂ ÎN DETALII

Lavazza și-a achiziționat întotdeauna cafeaua direct de la cultivatorii și de la comercianții locali de cafea, pe baza unor criterii de selecție specifice, dezvoltate datorită sprijinului tehnic al experților noștri în cafea.

Boabele La Reserva de ¡Tierra! sunt selectate și prăjite cu grijă, folosind o combinație între metoda tradițională în tambur și convecția cu aer. Datorită prăjirii noastre „blânde”, garantăm o aromă persistentă, care nu se modifică.     

GAMA LA RESERVA DE ¡TIERRA!

Gama La Reserva de ¡Tierra! de la Lavazza reprezintă o ofertă completă din punctul de vedere al profilului de gust și al sistemelor de extragere. Amestecuri de cafea aromate, echilibrate și intense sunt disponibile în capsulele Espresso, Filter și Blue, pentru a satisface toate gusturile și a îndeplini toate nevoile operaționale, asigurând o experiență unică a cafelei de fiecare dată. 

 

COMBATEREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ÎN BRAZILIA

LAMBARI - BRAZILIA 
Fundația Lavazza instruiește un total de 1.000 de membrii din gospodării, prin intermediul a peste 35 de organizații de cultivatori, cu privire la Bunele Practici Agricole (GAP) ce vizează adaptarea la schimbările climatice și îmbunătățirea dezvoltării organizaționale. 

 

RESTAURAREA PLANTAȚIILOR DE CAFEA DIN COLUMBIA

META - COLUMBIA 
Când conflictele FARC au luat sfârșit, Fundația Lavazza a contribuit la renașterea plantațiilor de cafea prin îmbunătățirea calității și a productivității și prin introducerea standardului agricol de sustenabilitate al Rainforest Alliance. 

 

ÎMBUNĂTĂȚIREA BUNĂSTĂRII SUSTENABILE A FERMIERILOR DIN NICARAGUA

JINOTEGA - NICARAGUA 
Un ciclu de trei ani de instruire, cu scopul de a contribui la bunăstarea a 25 de comunități de mici cultivatori de cafea prin vizite de asistență tehnică, colectare digitală a datelor de pe teren și instruire cu privire la practicile agricole sustenabile. 

 

CULTIVAREA UNEI CAFELE MAI SUSTENABILE ÎN INDIA

KARNATAKA - INDIA 
Fundația Lavazza îmbunătățește competitivitatea producției de cafea, prin sprijinirea directă a circa 1.000 de mici cultivatori de cafea și a familiilor acestora. Organizația cultivatorilor locali a primit certificarea UTZ (acum parte a Rainforest Alliance) și a fost sprijinită de către Lavazza pentru a oferi servicii membrilor și a promova participarea femeilor. 

 

CULTIVAREA SUSTENABILĂ A CAFELEI ÎN MEXIC

CHIAPAS-MEXIC 
Fundația Lavazza sporește nivelul de reziliență pentru 900 de producători de cafea, prin instruirea lor cu privire la practicile de producție și post-recoltare și la cum să construiască 60 de uscătoare solare și prin oferirea de cursuri de management pentru cooperative. 

De asemenea, fundația contribuie la modernizarea plantațiilor de cafea prin implementarea de noi loturi de cafea. 

 

AMESTECURILE LA RESERVA DE ¡TIERRA! SUNT CERTIFICATE DE RAINFOREST ALLIANCE

*Min. 30% până la 100% cafea certificată

Simbolul Rainforest Alliance înseamnă că agricultorii aplică practici de cultivare mai sustenabile care protejează pădurile, îmbunătățesc nivelul de trai, promovează drepturile omului pentru fermieri și îi ajută în ceea ce privește atenuarea și adaptarea la criza climatică. 

 

LA RESERVA DE ¡TIERRA! COFFEE DEFENDERS

Comunitatea de barista și iubitori de cafea țintește să susțină fermierii și să răspândească cultura bună a cafelei, în numele sustenabilității. Descoperă angajamentul nostru de zi cu zi de a produce cafea și produse mai bune, de la plantație până la ceașcă. 

 

CURSURI DE INSTRUIRE PENTRU ASIGURAREA CALITĂȚII

În fiecare zi, Lavazza Training Center organizează cursuri de instruire pentru specialiști, asigurând o înțelegere temeinică a materiilor prime și a proceselor de transformare, pentru a promova o cultură a cafelei de calitate. 

Lavazza Training Center a obținut și o certificare specială, aceea de Campus de instruire de prim nivel din partea SCA - Specialty Coffee Association, cea mai distinsă asociație din lume în domeniul promovării excelenței în universul cafelei. 

Lavazza este prima companie producătoare de cafea din Italia care oferă o cameră pentru „degustătorii de gradul Q”, mai exact, o cameră specială în care se poate obține calificarea atribuită de SCA degustătorilor de cafea verde. 

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

Flagship Store

Descoperiți mai multe despre rețeaua noastră mondială de școli de cafea.