Business
@BUSINESS SOLUTIONS

Excelență în compensarea emisiilor de CO₂

Capsulele noastre de cafea nu ar putea fi cu adevărat excelente dacă nu am avea grijă de amprenta de carbon și de mediul înconjurător. De aceea produsele noastre sunt create având în vedere compensarea emisiilor de CO₂. Acum sunt excelență pură.

În prezent, toate capsulele Lavazza Firma și Blue au compensate emisiile de CO₂. Experiența clasică și unică a cafelei Lavazza cu toate aromele și notele distinctive ale amestecurilor noastre, acum în capsule excelente cu emisiile de CO₂ compensate. 

Noile capsule Lavazza cu emisiile de CO₂ compensate

Abordarea noastră privind neutralitatea emisiilor de CO₂ începe prin reducerea emisiilor la nivelul întregului lanț valoric Lavazza. În 2020, ne-am început călătoria de compensare a emisiilor directe și de atingere a unei reduceri și compensări complete a emisiilor de CO₂. Aceasta face parte din angajamentul nostru mai amplu în direcția sustenabilității, numit Blend for Better. Acesta include numeroase proiecte în concordanță cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite pentru 2030, în patru domenii principale: Grija față de mediul înconjurător, Crearea unui cerc virtuos, Generarea de oportunități și Educația în direcția schimbării.

Descoperiți mai multe

Ce înseamnă aceasta în mod concret?

Abordarea noastră în privința neutralității emisiilor de carbon începe prin reducerea emisiilor. Conștientizând faptul că toate emisiile nu pot fi reduse dintr-o dată, Lavazza folosește compensarea emisiilor de carbon pentru emisiile reziduale, sprijinind diferite proiecte. Ne compensăm emisiile anuale de carbon în raport cu volumele de capsule vândute. Pentru 2023, cantitatea compensată este egală cu: 

Sistem de cafea Blue de la Lavazza 


285.448.790 km parcurși cu un autoturism

Transport mediu cu autoturismul. Media ia în considerare motoarele cu ardere internă și mașinile electrice, diferitele clase de autovehicule, diferitele dimensiuni ale acestora, precum și tipurile de combustibil. Pentru mașinile electrice, se iau în considerare numai mașinile de dimensiune medie. 164.668 de călătorii între Paris și New York, per pasager

Călătorie de 5849,32 km cu avion de cursă lungă, ocupat în proporție de 80%. 27.326.152 de topuri de hârtie produse

Pentru un top de hârtie, se iau în calcul 500 de foi în format A4. Gramaj de 75 g/m2, hârtie cerată ușoară, ambalajul nu este luat în considerare.


 

Sistem de cafea Firma de la Lavazza


88.151.783 km parcurși cu un autoturism

Transport mediu cu autoturismul. Media ia în considerare motoarele cu ardere internă și mașinile electrice, diferitele clase de autovehicule, diferitele dimensiuni ale acestora, precum și tipurile de combustibil. Pentru mașinile electrice, se iau în considerare numai mașinile de dimensiune medie.50.852 de călătorii între Paris și New York, per pasager

Călătorie de 5849,32 km cu avion de cursă lungă, ocupat în proporție de 80%.8.438.813 topuri de hârtie produse

Pentru un top de hârtie, se iau în calcul 500 de foi în format A4. Gramaj de 75 g/m2, hârtie cerată ușoară, ambalajul nu este luat în considerare.


Ciclul de viață al produsului

Activitățile implementate pentru a compensa emisiile de CO₂ ale capsulelor Lavazza Firma și Lavazza Blue pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului, de la cultivarea cafelei la sfârșitul ciclului său de viață, în toate etapele de producție, transport și eliminare. 

alt
Aprovizionarea cu cafea
Ambalare
Ambalare
Producție
Producție
Distribuție
Distribuție
Utilizare
Consum
Sfârșitul ciclului de viață
Sfârșitul ciclului de viață
Aprovizionarea cu cafea
Aprovizionarea cu cafea
Ambalare
alt
Producție
alt
Distribuție
alt
Sfârșitul ciclului de viață
alt
alt
alt

Neutralitatea emisiilor de CO₂, suntem pe drumul cel bun.

Lavazza este unul dintre principalii jucători la nivel mondial în industria agroalimentară. De aceea, producerea cafelei de cea mai înaltă calitate este o parte a misiunii noastre și ar fi inutil să nu luăm în considerare și modul în care facem acest lucru.

Angajamentul nostru constă în a face tot ceea ce ne stă în putere pentru a folosi resurse sustenabile, a asigura un mediu de lucru echitabil pentru cultivatorii de cafea și, desigur, a reduce emisiile de CO₂ în lanțul nostru de aprovizionare. Să facem acest lucru împreună!

 

Exemple de proiecte de compensare a emisiilor de carbon selectate de Lavazza Group

Brazilia

Envira Amazonia - Conservarea pădurilor tropicale

La aproximativ 60 km sud-est de orașul Feijó în Acre, proiectul Envira Amazonia este derulat de-o parte și de alta a Râului Jurupari în Bazinul Amazonian, pe un teren deținut în trecut de oamenii de afaceri Duarte Jose do Couto Neto și Bento Ferraz Pacheco. În 2009, 200.000 de hectare de teren au fost vândute experților în gestionarea forestieră, iar proiectul a fost stabilit pentru a conserva cele 39.300 de hectare de păduri din zona anterior destinată defrișării și conversiei în pășuni. Anual, proiectul compensează în medie 1.259.000 tCO2eq și protejează 39.300 de hectare de păduri amazoniene împotriva defrișărilor.

Etiopia

Proiectul de conservare a pădurii Yedeni

Localizat în eco-regiunea Bale în Etiopia, care are aproximativ 500.000 de hectare de pădure plantată, acest proiect REDD+ conține cele mai mari păduri alpine din Africa și o zonă cu o biodiversitate ridicată și de importanță ecologică. Cu toate acestea, nivelurile de sărăcie din rândul comunităților din regiune sunt înalte, ceea ce a dus la exploatarea pădurii pentru lemne de foc și expansiune agricolă, deoarece, de-a lungul istoriei, localnicii au avut întotdeauna acces liber la terenul pădurii. Consecințele acestui fapt au fost defrișări rapide și degradarea pădurii. Acest proiect implementează un cadru de Gestionare participativă a pădurilor, ceea ce ajută utilizatorii localnici și guvernul să gestioneze responsabilitatea și beneficiile pădurii împreună. Aceștia câștigă stimulente economice din vânzarea creditelor de carbon pentru evitarea defrișărilor.

Chile

Hidrocentralele fără acumulare din Chile

Proiectul Chacayes Community Funds se învârte în jurul unei centrale electrice localizată în Valea Cachapoal, în Chile. Lansat în 2011, acesta joacă un rol important prin faptul că vine în întâmpinarea nevoii în creștere a țării privind electricitatea și reducerea emisiilor de CO2, contribuind la creșterea economică și dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale. De exemplu, peste 200 de persoane au fost instruite și 80 au găsit locuri de muncă în ultimii 2 ani. 

Brazilia

Activitatea proiectului Centralei Hidroelectrice Teles Pires

Proiectul constă în implementarea hidrocentralei Teles Pires, una dintre cele mai eficiente din Brazilia, capabilă să furnizeze energie către aproximativ 13,5 milioane de locuitori. Un total de 44 de programe socio-ecologice au fost, de asemenea, dezvoltate în jurul acesteia, inclusiv proiecte de educație ecologică, restaurarea pădurilor și conservarea terenurilor. În plus, au fost dezvoltate 12 programe exclusiv pentru protecția populațiilor indigene din zonă.

Brazilia

Parcurile Eoliene Santa Clara

Proiectul constă în implementarea și operarea a șapte noi facilități de operare a energiei eoliene. Activitatea proiectului contribuie la dezvoltarea durabilă a țării gazdă, prin contribuirea la sustenabilitatea ecologică locală și la generarea netă a locurilor de muncă, ceea ce încurajează și învățarea și dezvoltarea tehnologică. 

Honduras

Proiectul Eolian Cerro de Hula

Proiectul va reprezenta primul parc eolian interconectat la Sistemul național interconectat al Honduras. Contribuie la dezvoltarea durabilă a Honduras, reducând gazele cu efect de seră și importul de combustibili fosili. Prin investiții locale, acest proiect va îmbunătăți economia teritoriului și va crea noi oportunități de angajare. Satisfacerea cererii de energie în creștere și tranziția de la generarea de combustibili fosili va demonstra replicabilitatea tehnologiei de energie curată. 

Mexic

Proiectul eolian Oaxaca

Compensarea emisiilor prin acest proiect vine din electricitatea curată generată în parcurile eoliene mexicane din Oaxaca. Acestea produc energie curată pentru aproximativ 700.000 de case din Mexic, ceea ce înseamnă emisii anuale reduse cu 670.000 tCO2eq. Acesta poate fi considerat echivalentul fixării CO2 realizată de o pădure cu 33,5 milioane de copaci. În Oaxaca, mai bine de 500.000 EUR au fost investiți până acum pentru îmbunătățirea calității vieții a peste 12.000 de oameni.

alt
Lavazza
alt
Protejarea climei
alt
Sustenabilitatea de mediu
alt
Sustenabilitate prin proiectare
Utilizarea responsabilă a resurselor
Lavazza
Protejarea climei

Cafea pentru afacerea voastră

Descoperiți amestecurile noastre de cafea barista pentru a împărtăși o experiență de neuitat cu clienții voștri

Descoperiți mai multe

Customer service

Do you need any help? Check out our FAQs or contact us.

TRAINING CENTER

Discover more about our worldwide coffee school network.