AMESTECURI SUSTENABILE DE CALITATE

Colecția de amestecuri profesionale care conține tipuri de cafea din teritorii și comunități implicate în proiecte de sustenabilitate.

IMPLICAREA FUNDAȚIEI LAVAZZA, SERVITĂ ÎN FIECARE CEAȘCĂ

La Reserva de ¡Tierra! este o colecție de amestecuri sustenabile de calitate, dedicată barista profesioniști.
Fiecare amestec din gama La reserve de ¡Tierra! conține tipuri de cafea din teritorii și comunității implicate în proiecte de responsabilitate socială, promovate și gestionate de Fundația Lavazza.


Tipurile de cafea La Reserva de ¡Tierra! sunt sinonime cu excelența și sustenabilitatea: obținute din ferme certificate de Rainforest Alliance sau din ferme organice, sunt selectate cu atenție și prăjite blând pentru a vă oferi o experiență unică și sustenabilă a gustului cafelei de origine.


Fundația Lavazza promovează și finanțează proiecte internaționale de sustenabilitate în țările în care se cultivă cafeaua.


¡Tierra! este denumirea proiectelor de sustenabilitate demarate de companie în 2002, care aduc avantaje pentru trei comunități de mici cultivatori de cafea din Peru, Columbia și Honduras. La ora actuală, a devenit un concept mai amplu în proiectele de sustenabilitate gestionate de Fundația Lavazza (direct sau în parteneriat cu furnizori, organizații internaționale și ONG-uri) în 17 țări aflate pe 3 continente, care implică 24 de proiecte și peste 97.000 de beneficiari.    

DESCOPERIȚI FUNDAȚIA LAVAZZA
Excelența constă în detalii

Lavazza și-a achiziționat întotdeauna cafeaua direct de la cultivatori și de la comercianții locali de cafea, pe baza unor criterii de selecție specifice dezvoltate datorită sprijinului tehnic al experților noștri în cafea.


Boabele La Reserva de ¡Tierra! sunt selectate și prăjită cu grijă, folosind o combinație între metoda tradițională în tambur și convecția cu aer. Datorită prăjirii noastre „blânde”, garantăm o aromă persistentă, care nu se modifică.    

 

 

Gama La Reserva de ¡Tierra!

Gama La Reserva de ¡Tierra! de la Lavazza reprezintă o ofertă completă din punctul de vedere al profilului de gust și al sistemelor de extragere. Originile aromate, amestecurile echilibrate și cafeaua mai intensă sunt disponibile în capsulele Espresso, Filter și Blue pentru a satisface toate gusturile și a îndeplini toate nevoile operaționale, asigurând o experiență unică a cafelei de fiecare dată.

DESCOPERIȚI COMBINAȚII INEDITE

 

 

 

 

 

Combaterea schimbărilor climatice în Brazilia

LAMBARI-BRAZILIA

 

Fundația Lavazza instruiește în total 1.000 de gospodării implicate în peste 35 de organizații de cultivatori în ceea ce privește bunele practici agricole ce vizează adaptarea la schimbările climatice și îmbunătățirea dezvoltării organizației.

DESCOPERIȚI PRODUSELE

 

 

 

Contribuția la bunăstarea sustenabilă a cultivatorilor din Nicaragua

JINOTEGA-NICARAGUA

 

Un ciclu de trei ani de instruire, cu scopul de a contribui la bunăstarea a 25 de comunități de mici cultivatori de cafea prin vizite de asistență tehnică, colectarea digitală de date de pe teren și instruire în ceea ce privește practicile agricole sustenabile.

DESCOPERIȚI PRODUSELE

 

 

 

Cultivarea sustenabilă a cafelei în Mexic

CHIAPAS-MEXIC

 

Fundația Lavazza sporește nivelul de flexibilitate a 900 de producători de cafea prin instruire în privința practicilor de producție și post-recoltare, construirea a 60 de uscătoare solare și oferirea de cursuri de management pentru cooperative.

De asemenea, fundația contribuie la modernizarea plantațiilor de cafea prin implementarea de noi loturi de cafea.

DESCOPERIȚI PRODUSELE

 

 

 

*Min. 30% până la 100% cafea certificată

Amestecurile La Reserva de ¡Tierra! sunt certificate de Rainforest Alliance.


Simbolul Rainforest Alliance înseamnă că agricultorii aplică practici de cultivare mai sustenabile care protejează pădurile, îmbunătățesc nivelul de trai, promovează drepturile omului pentru lucrătorii agricoli și îi ajută în ceea ce privește atenuarea și adaptarea la criza climatică. Pentru a afla mai multe despre Rainforest Alliance, accesați www.rainforest-alliance.org.    

Cursuri de instruire pentru asigurarea calității

În fiecare zi, Centrul de instruire Lavazza organizează cursuri de instruire pentru specialiști, asigurând o înțelegere temeinică a materiilor prime și a proceselor de transformare și promovând o cultură a cafelei de calitate.

Centrul de instruire Lavazza a obținut, de asemenea, o certificare specială, drept Campus de instruire de prim nivel din partea SCA - Specialty Coffee Association, cea mai distinsă asociație din lume în domeniul promovării excelenței în universul cafelei.

Lavazza este prima companie producătoare de cafea din Italia care oferă o cameră pentru „degustătorii de gradul Q”, mai exact, o cameră specială în care se poate obține calificarea atribuită de SCA degustătorilor de cafea verde.

DESCOPERIȚI SECRETELE DEGUSTĂTORILOR DE GRADUL Q