Slow Food
Magia transformării.
De la sifon la Chemex și la Cold Brew; de la sistemul de curgere la presa pe bază de aer, fără a uita obișnuita cafetieră moka de uz casnic, cafeaua espresso este cu siguranță expresia tradițională a cafelei și vă vom spune de ce nu este singura.
Cafetiera moka
Cafetiera moka
Simbolul italian de necontestat

Cafetiera moka este un filtru de cafea sub presiune, proiectat de Alfonso Bialetti în 1933. În 1979, Lavazza a lansat cafetiera Carmencita, inspirată de același personaj al campaniilor publicitare ale anilor '60 și creată de designerul Marco Zanuso. În ceașcă, cafetiera moka oferă cafea cu gust bogat, consistență medie și aromă intensă.

Sifon – vacuum
Sifon – vacuum
Cafea pentru desfătarea ochilor

Originile acestei cafetiere spectaculoase pot fi urmărite undeva în Germania secolului al XIX-lea și în Statele Unite de la începutul secolului XX. Inițial, a fost realizat din sticlă și, foarte lent, cafeaua începea de la o infuzie controlată, urmată de filtrare în cele două camere ale sifonului. Este un preparat care trebuie savurat ca o cafea extrem de pură și rafinată.

Chemex
Chemex
Cafetiera care a cucerit MoMA

Această cafetierăă a fost proiectată de germanul Peter Schlumbohm, în 1941. Designul său sofisticat și minimalist, inspirat în mod clar de recipientele din sticlă pentru alcool, a fost expus la MoMA în New York. Acesta vă permite să pregătiți o cafea la filtru, manual, în cantități suficiente pentru a obține mai multe cești. Tehnica și produsul dau naștere unei cești elegante, cu o complexitate aromatică înaltă.

Sistemul de curgere – V 60
Sistemul de curgere – V 60
Cafea, filtru de hârtie și geometrie

Acesta este sistemul de cafea la filtru „la cană” inventat în Germania de către Melitta Bentz în 1908. Un filtru de hârtie special este plasat deasupra recipientului conic și perforat. Ambele au o formă conică, cu un unghi de 60°, de unde și numele. Acest sistem vă permite să pregătiți rapid o ceașcă de cafea la filtru pentru a vă bucura pe deplin de aroma de cafea proaspăt preparată.

Presa franceză
Presa franceză
Alegerea potrivită pentru o cafea cu gust bogat

Această cafetieră cu presă franceză a fost inventată în Franța, la mijlocul secolului al XIX-lea. Presa franceză prepară cafeaua prin cufundare în apă fierbinte și apoi cu ajutorul filtrului cu piston se separă zațul de cafea. Cafeaua produsă are o aromă bogată și o textură consistentă.

Cold Brew
Cold Brew
Secretul unei cafele de calitate preparată la rece

Cafeaua extrasă la rece este originară din Indonezia. Comercianții olandezi au adus-o în Europa din Japonia, aceasta devenind în ultimii zece ani un produs cu adevărat venerat. Se obține prin infuzie lentă și oferă o cafea omogenă și aromată, fără aciditate sau note amare.