Cafetiera moka este un filtru de cafea sub presiune, proiectat de Alfonso Bialetti în 1933. În 1979, Lavazza a lansat cafetiera Carmencita, inspirată de același personaj al campaniilor publicitare ale anilor '60 și creată de designerul Marco Zanuso. În ceașcă, cafetiera moka oferă cafea cu gust bogat, consistență medie și aromă intensă.
Originile acestei cafetiere spectaculoase pot fi urmărite undeva în Germania secolului al XIX-lea și în Statele Unite de la începutul secolului XX. Inițial, a fost realizat din sticlă și, foarte lent, cafeaua începea de la o infuzie controlată, urmată de filtrare în cele două camere ale sifonului. Este un preparat care trebuie savurat ca o cafea extrem de pură și rafinată.
Această cafetierăă a fost proiectată de germanul Peter Schlumbohm, în 1941. Designul său sofisticat și minimalist, inspirat în mod clar de recipientele din sticlă pentru alcool, a fost expus la MoMA în New York. Acesta vă permite să pregătiți o cafea la filtru, manual, în cantități suficiente pentru a obține mai multe cești. Tehnica și produsul dau naștere unei cești elegante, cu o complexitate aromatică înaltă.
Acesta este sistemul de cafea la filtru „la cană” inventat în Germania de către Melitta Bentz în 1908. Un filtru de hârtie special este plasat deasupra recipientului conic și perforat. Ambele au o formă conică, cu un unghi de 60°, de unde și numele. Acest sistem vă permite să pregătiți rapid o ceașcă de cafea la filtru pentru a vă bucura pe deplin de aroma de cafea proaspăt preparată.
Această cafetieră cu presă franceză a fost inventată în Franța, la mijlocul secolului al XIX-lea. Presa franceză prepară cafeaua prin cufundare în apă fierbinte și apoi cu ajutorul filtrului cu piston se separă zațul de cafea. Cafeaua produsă are o aromă bogată și o textură consistentă.
Cafeaua extrasă la rece este originară din Indonezia. Comercianții olandezi au adus-o în Europa din Japonia, aceasta devenind în ultimii zece ani un produs cu adevărat venerat. Se obține prin infuzie lentă și oferă o cafea omogenă și aromată, fără aciditate sau note amare.