Coffee Experience
O călătorie pentru a descoperi lumea cafelei, ghidată de către experții noștri de la Centrul de instruire.

Centrul de instruire acoperă toate aspectele principale ale culturii cafelei, de la originile sale la degustare și metodele profesionale de preparare, mulțumită cunoștințelor specifice puse la dispoziție de echipa noastră de experți.

Metode de preparare

Centrul de instruire Lavazza oferă cursuri pentru profesioniști în ceea ce privește metodele de preparare a cafelei, de la cele tradiționale la cele inovative.

CAFETIERA MOKA
CAFETIERA MOKA
Fiecare gospodărie italiană deține o cafetieră moka
Sinonim cu cafeaua autentică italiană, cafetiera moka este, probabil, cel mai răspândit instrument de gătit din casele italiene. De la legendarul Bialetti din 1933, au fost fabricate mai multe modele care au contribuit la răspândirea tradiției cafelei italiene în întreaga lume. Este ușor de utilizat, însă există și anumite trucuri mici pentru a face o cafea excelentă. Temperatura apei, cantitatea de cafea măcinată, intensitatea focului. Descoperiți toate trucurile pentru a pregăti o cafea perfectă!
CHEMEX
CHEMEX
Cafetiera care a cucerit MoMa
Designul unic și sofisticat caracterizează cele mai întâlnite cafetiere: inventat de un chimist german în Statele Unite în 1941, aparatul Chemex este acum apreciat de către toți iubitorii de cafea. Fascinația sa constă în ritualul care însoțește procesul de preparare a cafelei: alegerea filtrului, tehnica de turnare a apei, timpul de pregătire. Nu este o coincidență faptul că cel mai elegant filtru de cafea este acum expus la MoMa, Muzeul de Artă Modernă din New York.
COLD BREW
COLD BREW
O stea internațională
Statele Unite au făcut faimoasă în lume cafeaua preparată la rece, dar consumul său a apărut pentru prima dată în Japonia, în anii 1600. De aici, datorită comercianților olandezi, aceasta a ajuns și în celelalte colțuri ale lumii, motiv pentru care ea este denumită și cafea olandeză sau cafea Kyoto. Pentru a o prepara, aveți nevoie de un dispozitiv Cold Brew Tower și de... multă răbdare! Secretul acestui preparat constă în mișcarea lentă a apei prin cafeaua măcinată, picătură după picătură.
CAFETIERA NAPOLITANĂ
CAFETIERA NAPOLITANĂ
Pregătirea a o mie de detalii
Legendara cafetieră napolitană își are, de fapt, originea în Franța, în 1819, fiind creată, după cum se spune, de către parizianul Morize. Cu toate acestea, de-a lungul secolelor, dispozitivul numit „cuccumella” a devenit unul dintre simbolurile culturii și tradiției orașului Napoli. La fel de prețioasă și de elaborată ca o formulă a unui chimist, pregătirea cafelei napolitane la filtru necesită multă atenție la detalii: aici este tot ce trebuie să știți despre cum să vă bucurați de o ceașcă (’na tazzulella) de cafea perfectă!
PISTONUL SAU PRESA FRANCEZĂ
PISTONUL SAU PRESA FRANCEZĂ
Ideal pentru cafea, dar și pentru ceai și infuzii
Piston, presă franceză, melior, cafetieră cu piston, cafetieră franțuzească: acest sistem de preparare a cafelei este cunoscut sub atâtea denumiri precum numărul țărilor în care este utilizat. Ideal pentru prepararea ceaiului și infuziilor, acesta dispune de un design aparte și de o tehnică unică pentru a separa apa de cafeaua măcinată. Oricare ar fi băutura pe care o preferați, descoperiți secretele pentru o utilizare optimă.
ESPRESSO
ESPRESSO
Espresso înseamnă „făcut pe loc”
Primul prototip al aparatului de făcut espresso a fost prezentat în 1855, la Expoziția Universală de la Paris. Un proces special de extracție face espresso o băutură concentrată, cu gust și aromă intense.
Espresso: Cafeaua italiană în întreaga lume


Cafeaua espresso este recunoscută ca fiind cafeaua italiană supremă. Caracteristicile sale esențiale sunt o cremă compactă, o aromă bogată și un gust intens. A bea un espresso reprezintă o experiență senzorială completă, care implică văz, miros și gust.

banner-mobile
Rădăcinile cafelei: de unde provine cafeaua
Lavazza a vrut să sărbătorească rădăcinile istorice ale acestui produs unic. Rădăcinile cafelei reprezintă o călătorie care merge pe urmele originilor cafelei, așa-numitele boabe magice, pe drumul său spre lumea occidentală și explorează semnificația sa în diversele culturi.

Proiectul, care a devenit și o carte scrisă de jurnalistul „gastronomad” Vittorio Castellani (alias chef Kumalè), explorează mii de moduri în care cafeaua a fost adaptată pentru a corespunde gusturilor și obiceiurilor a nenumărate persoane diferite care o beau în fiecare zi.

Deși astăzi espresso poate fi considerat „limbajul universal al cafelei utilizat pe cele cinci continente, este important să ne amintim că fiecare țară vine cu propriile «dialecte» în vigoare: ritualuri, ceremonii, obiceiuri și modalități de a bea cafea, care sunt asociate tradițiilor specifice” (chef Kumalè).
Rețete tradiționale

Prepararea cafelei este o adevărată artă, cu ajutorul căreia sunt răspândite povești și tradiții din întreaga lume.