Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

Coffee Design: întâlnirea dintre artă și cafea

Descoperă cu Lavazza cum să experimentezi noi modalități de a savura un espresso

Echipa Lavazza 2-3 minute

Coffee Design este cafeaua care întâlnește creativitatea, o lume care trebuie descoperită și care este rezultatul unor combinații surprinzătoare de gusturi.

De fapt, acest lucru nu a existat până acum câțiva ani, când Lavazza a transformat coffee design într-o adevărată formă de artă. Chiar și gustul unui cappuccino sau al unui espresso este îmbogățit cu arome și gusturi surprinzătoare.

Locul de naștere al ideilor noastre este laboratorul din cadrul Training Center dedicat în întregime Coffee Design; aici creăm produse inovatoare, experimentăm noi combinații de arome și proiectăm instrumente pentru prepararea și servirea cafelei.

Punctul de plecare pentru aceste creații fantastice? Toată inovația și experiența Lavazza.

REȚETE

TIRAMISU 2.0

Un tiramisu în care rolurile ingredientelor clasice sunt inversate. Biscuitul este acum o foaie de cacao, cafeaua este ușoară ca aerul, obținută prin infuzie la rece, iar brânza mascarpone joacă un rol mai lejer. Strat după strat, lejeritatea texturilor echilibrează aromele ingredientelor, iar desertul este completat prin presărarea de cafea măcinată.

CONSISTENZE AL CAFFÈ

Punctul forte al rețetei este centrul lichid cu cafea realizat prin intermediul procesului de sferificare inversă, conceput de Ferran Adrià. Baza este un crumble sărat cu cafea, iar sfera de cafea este învelită în ciocolată albă și cremă cafea. Când vei tăia desertul, vei descoperi surpriza dulce de texturi și arome.

SUPĂ DE LAPTE

Această supă de lapte, cu câteva ingrediente simple, este puternic inspirată din tradițiile rurale ale trecutului. Baza din pâine caramelizată se îmbină perfect cu ganașul de cafea și este servită într-o cremă de lapte catifelată, aromatizată cu cafea turcească măcinată.

COFFEE NUBES

Aceste trei bezele mici și crocante au fost create folosind cafea instant Lavazza (o cafea solubilă de calitate foarte înaltă). Servite alături de ceașca clasică de espresso, ele transformă un espresso într-o experiență reală de coffee design.

JELEU CARAMELIZAT PROPUS DE LORETTA FANELLA

Un tribut adus universului cafelei, acest jeleul caramelizat, cu textura sa specială cristalizată și baza Cold Brew (cafea infuzată la rece), a fost prezentat la ediția din 2015 a Identità Golose. Poartă semnătura marelui chef de patiserie gourmet de renume internațional Loretta Fanella.

PAN DE CAFÈ PROPUS DE R. TOIX

Foietaj cu cafea, cu o aromă deosebită și textură untoasă, aromată, care merge perfect cu gustări dulci și sărate. Ideal pentru brunch sau mic dejun continental. O experiență sublimă a gustului cu marmeladă de portocale și foie gras.

TERRAIN DE CAFÉ

Terrain de café, o idee creativă dezvoltată de Lavazza Training Center, care aduce un omagiu celui mai prestigios turneu de tenis jucat pe zgură. Un ganaș de alune îmbibat în cafea, având o culoare portocalie care aduce un omagiu terenului de zgură de la Roland Garros. Stratul de cafea este preparat prin dezvoltarea unui nou crumble sărat, în care 30% din aluat este realizat din zaț de cafea. Mingea de tenis plasată pe acest teren nu este altceva decât o pralină cu alune în ciocolată albă și lămâie, creată de către G. Gobino.

COFFEE PERLAGE

Acest produs recreează cafeaua macchiato ca un jeleu din espresso cu perle din frișcă. Acestea din urmă sunt create folosind un suport pentru caviar care, pornind de la frișca lichidă, eliberează produsul în interiorul unui recipient cu azot. Temperatura scăzută (-196°C) transformă frișca lichidă în mici perle albe ale căror gust și textură creează un contrastul magic perfect cu jeleul de cafea. Este o reinventare creativă a cafelei macchiato, în care espresso-ul este un jeleu moale. Azotul lichid transformă frișca lichidă în perle înghețate care completează rețeta cu un contrast plăcut de texturi și temperaturi.

COFFEETAIL N°50

Coffeetail n. 50, denumit după ediția recentă a „Celor mai bune 50 de lucruri din Londra”, este un cocktail bazat pe cafeaua Lavazza Kafa, extrasă la rece timp de 12 ore (Cold Brew), la care se adaugă Havana Club și coajă de lămâie. Rezultatul este o creație care evocă clasicul Cuba Libre servit în borcane transparente mici, urmând moda „jam jar” (borcanul de dulceață)!

INSTRUMENTE

LINGURIȚA ÈSPESSO

Creată de către inventivul spaniol Toni Segarra, aceasta este lingura perforată creată special pentru Èspesso, prima cafea solidă din istorie. Gaura din mijloc accentuează textura solidă a cafelei Èspesso.

PAHARUL PASSION>ME

Proiectat de Claudio Caramel și patentat de Lavazza, paharul Passion>Me este un shaker pentru cocktailuri care combină funcționalitatea tradițională a dispozitivului cu o prezentare ludică. Cocktailul Passion>Me se servește cu ingredientele sale de bază deja amestecate în interiorul paharului, în timp ce capacul care conține cafea espresso este plasat cu susul în jos deasupra acestuia. Consumatorul va adăuga cafea peste celelalte ingrediente și va agita amestecul ca un adevărat barman.

DOUBLE CUP

Patentat de Lavazza, Double Cup este un recipient inspirat de cafeaua vieneză originală, în care frișca și cafeaua erau servite separat. Double Cup reunește într-o manieră modernă conceptul de degustare a două produse, care diferă ca textură și temperatură, într-o singură ceașcă, așa cum se întâmplă în cazul specialităților Tandem Espresso și Tandem Cappuccino.

APARATUL DE CAPPUCCINO CUOR DI CREMA

Un reper al culturii cafelei în toate formele sale, aparatul de cappuccino Cuor di Crema a apărut dintr-o colaborare între echipa de la Lavazza Training Center și Divizia de echipamente. Patentat de Lavazza, Cuor di Crema este un instrument care ușurează nu doar prepararea cafelei cappuccino făcută acasă, dar și a multor alte băuturi delicioase și băuturi italiene tradiționale calde și reci.

ESPOON

O idee simplă și inteligentă de a amesteca zahărul în cafea fără a agita crema de deasupra și păstrând întreaga aromă a cafelei espresso. Espoon este o lingură unică, cu o gaură în mijloc, creată pentru Lavazza de către Davide Oldani, unul dintre cei mai cunoscuți chefi și designeri din lume. Când Espoon vine în contact cu crema cafelei espresso, aceasta pătrunde ușor prin ea și previne împrăștierea aromei, prevenind răcirea prea rapidă a cafelei, așa cum se întâmplă în cazul lingurițelor tradiționale.

RĂCITOR DE CAFEA

Un instrument inovator utilizat pentru pregătirea Geloespresso, cafeaua cu gheață, și un nou mod de a savura clasica cafea rece. În acest recipient, patentat de Lavazza, se toarnă mai întâi gheață și apoi cafea espresso fierbinte, îndulcită după gust. În câteva secunde de filtrare prin gheață, cafeaua ajunge la nivelul dorit de prospețime și apoi coboară în pahar, trecând printr-o gaură calibrată din partea de jos. Un truc magic la fel de simplu pe cât este de sofisticat, vizualizat cel mai bine printr-un răcitor de cafea transparent.

MIXER UNIVERSAL

Noul și exclusivul mixer universal provine dintr-o căutare constantă de soluții inovatoare. Dezvoltat și patentat de Lavazza Training Center și echipele Diviziei de echipamente, mixerul universal poate fi folosit pentru a prepara toate specialitățile noastre unice de Espresso, plus alte băuturi calde și reci, rapid și perfect. Îți permite să prepari lapte pentru cappuccino și ciocolată caldă, shake-uri cu cafea și alte rețete inovatoare. Având diverse funcții, acesta poate fi folosit pentru a pregăti până la 4 porții. Un sistem autentic de pregătit multiple băuturi, care, în ciuda dimensiunilor sale compacte, încorporează într-un singur instrument toate echipamentele cel mai frecvent utilizate în cafenele.

ECUP

După lingurița perforată Espoon, echipa Training Center și Davide Oldani au dezvoltat Ecup: o ceașcă simplificată, elegantă, având o latură cu un unghi înclinat, care permite cafelei espresso să alunece lin de la duza aparatului. Dispune de o cameră specială de aer, care izolează cafeaua pentru a preveni arsurile, în timp ce două mici găuri pe partea laterală a ceștii au funcția de toartă. Cu Ecup, espresso alunecă treptat în ceașcă, astfel încât crema rămâne intactă, iar gustul și aroma sunt conservate pe deplin.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.