Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Cum să prepari cel mai bun Espresso Martini

Lansează-ți provocarea de a prepara cel mai faimos și mai impresionat cocktail de cafea.

Echipa Lavazza 2-3 minute

Rețeta pentru Espresso Martini

Espresso Martini este o băutură emblematică inventată în anii ’80 de barmanul britanic Dick Bradsell la Fred’s Club în Londra. Se spune că acest cocktail a fost cerut inițial de un model care a vrut să-și schimbe starea din acea seara. Bradsell a amestecat vodcă cu espresso și lichior de cafea: așa a luat naștere Espresso Martini.

Când a creat pentru prima dată una dintre cele mai renumite creații ale sale, a topit notele persistente de cafea cu un gust de ciocolată catifelată și fină, apelând la vodca Wyborowa și Kahlua. Să vedem cum se prepară un Espresso Martini cu cea mai bună rețetă de Espresso Martini!

Ingrediente

Tot ce ai nevoie pentru a prepara un Espresso Martini este o cafetieră Moka, un shaker pentru cocktail-uri și un pahar de martini.

După cum urmează să vedem, unul dintre avantajele acestei rețete rapide și ușoare de Martini Espresso de făcut acasă este că necesită doar patru ingrediente.

  • 28 ml cafea
  • 28 ml vodcă
  • 28 ml lichior de cafea
  • 6 cuburi de gheață
  • 1 linguriță de zahăr

Pentru a-ți îmbunătăți și mai mult băutura, adaugă vodcă cu aromă de vanilie pentru o notă distinctă, dar delicată.

Metodă

Urmează acești pași simpli și rapizi pentru un  Espresso Martini perfect:

  • PASUL 1 - Pregătește siropul de zahăr punând zahărul pudră într-o cratiță mică, la foc mediu, și turnând 50 ml de apă, apoi amestecă și pune la fiert.
  • PASUL 2 (Opțional) -  Pune câteva cuburi de gheață în pahar pentru câteva minute în timp ce pregătești băutura și apoi aruncă-le înainte de a turna băutura.
  • PASUL 3 - După ce siropul de zahăr s-a răcit, toarnă 1 lingură în shaker împreună cu gheața, vodca, lichiorul de cafea și cafeaua. Agită până când partea exterioară a shakerului se simte rece ca gheața.
  • PASUL 4 - Strecoară în paharele răcite și ornează.

Prezentarea perfectă

Înainte de a strecura cocktailul, asigură-te că paharele sunt răcite.

În acest moment, trei boabe de espresso îl vor face să arate perfect, în timp ce plutesc pe spuma Espresso Martini.

Acum, tot ce trebuie să faci este să te pregătești să-l savurezi. Relaxează-te și imaginează-ți că ești în barul tău preferat de oriunde din lume. Poți adăuga, ca garnitură, pudră de cacao sau o napolitană cu ciocolată.


Cafeaua ideală pentru această rețetă

După cum sugerează și numele, băutura ar trebui să fie preparată cu cafea espresso. Cu toate acestea, deși cafeaua instant poate fi o alegere în cazul în care te grăbești sau, pur și simplu, trebuie să economisești timp, iar pudra de espresso nu poate fi comparată cu cea adevărată, este foarte indicat să folosești o cafetieră moka pe plită.

Un espresso proaspăt preparat din cafea de înaltă calitate trebuie considerat cu siguranță cea mai bună opțiune.

Amestecul ideal pentru această rețetă este, fără îndoială, unul cu aromă bogată și intens, cum ar fi ¡Tierra! Bio Organic din America Centrală și de Sud . Prăjirea sa italiană uimitoare oferă o ceașcă aromată cu un gust plăcut de ciocolată, care se potrivește perfect cu Espresso Martini.

Ca rezultat al îmbinării cafelei naturale Arabica Brazilia și Robusta, Lavazza Qualità Rossa, cu aroma sa plină și învăluitoare, este soluția ideală pentru a oferi băuturii tale un impuls persistent.

Fie că îl consideri un digestiv renumit, un cocktail de petrecere sau o băutură de servit noaptea, tot ce trebuie să știi este că are un gust absolut delicios. De ce să nu combini cofeina cu alcoolul? Adaugă doar o doză în timp ce prepari Espresso Martini și îți va face seara mai bună cu acea putere magică a unei băuturi care a animat viața de noapte încă din anii '80!

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.