Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Rețetă de cafea cu gheață făcută în casă

2-3 minute

Pe măsură ce se apropie vara, există o băutură pe care iubitorii cafelei abia așteaptă să o deguste pentru a-și potoli setea. Vorbim despre cafeaua cu gheață, o variantă de cafea delicioasă, servită rece. După ce am văzut cum este preparată cea mai bună cafea cu gheață, hai să vedem rețeta pas cu pas mai jos!

Ce este cafeaua cu gheață

Cafeaua cu gheață este, fără îndoială una dintre cele mai reinventate și apreciate băuturi pe bază de cafea, combinând aroma puternică și intensă a celei mai îndrăgite băuturi cu o notă de plăcere răcoroasă. Ce-i drept, puține lucruri sunt la fel de răcoritoare și revitalizante dimineața ca un pahar mare de cafea cu gheață delicioasă și încântătoare!

Mai întâi, este nevoie de o  cafea de înaltă calitate . Alegerea făcută în privința amestecului este un punct cheie, deoarece are legătură cu gusturile personale. Pe de-o parte, ai putea alege un gust intenscu aromă bogată ce-ți învăluie simțurile, în timp ce, pe de altă parte, o aromă mai amăruie ,înțepătoare și proaspătă  este o opțiune pe care o poți lua în considerare. În timp ce marea majoritate a tipurilor de calitate sunt suficient de bune, mulți entuziaști ai cafelei consideră cafeaua cu prăjire intensă, cu aroma sa amăruie, dar persistentă, ca fiind cea mai bună alegere. Atunci când folosești espresso , acesta îți va oferi o aromă mai intensă, iar shoturile se vor amesteca cu gheața instant, creând rapid un lichid rece, tentant.

Indiferent de calitatea cafelei pe care o alegi, prepararea sa cu o seară înainte este foarte recomandată. Acest lucru permite boabelor tale de cafea proaspăt măcinate să fie la temperatura camerei atunci când vine dimineața. Măcinarea propriilor boabe de cafea face totul mai delicios, deși și cafeaua instant va funcționa atunci când te grăbești! In questo paragrafo si fa riferimento all’estrazione a freddo (cold brew) mentre in quello prima si parla di espresso. Va rivisto quello che si vuole dire.

Zahăr? Lapte? Gheață? Ingredientele corecte

Zahăr: poți folosi atât zahăr granulat normal, cât și zahăr brun, dar poți opta și pentru un sirop aromat pentru un plus de dulceață, alegând o aromă adecvată; printre cele dintre care poți alege vanilia este cu siguranță una dintre cele mai populare și mai potrivite opțiuni, însă merită încercate și scorțișoara și alunele de pădure.

Lapte: laptele va face cafeaua ta cu gheață spumoasă și mai cremoasă ca niciodată! Dacă te întrebi ce sortiment de lapte trebuie să folosești, asta este doar alegerea ta! Deoarece orice sortiment de lapte va fi bun, poți opta pentru lapte normal sau orice altă variantă, însă laptele integral este de preferat! Cu toate acestea, laptele de migdale și laptele de cocos pot fi alternative pline de savoare!        

Gheață: atunci când vine vorba despre gheață, ai câteva opțiuni: gheața sfărâmată, cuburile de dimensiuni medii sau mari, toate vor funcționa, însă poate cea mai bună opțiune este aceea de a-ți crea propriile cuburi de gheață de cafea turnând băutura în tava pentru cuburi de gheață și congelând-o. Acest lucru va preveni efectul de diluare în timp ce-ți savurezi uimitoarea cafea cu gheață!

Modul de preparare

Iată câțiva pași simpli pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți pregăti o cafea cu gheață revigorantă acasă:

Prepară o cană de 200 ml de cafea după propriul gust.

  • Toarn-o într-un blender împreună cu laptele și 2 sau 3 pumni de gheață și sirop la discreție.
  • Amestecă până când băutura ta devine delicios de fină și spumoasă.
  •  Toarn-o într-un pahar înalt. E timpul să o savurezi!

De asemenea, poți amesteca toate ingredientele în blender pentru un rezultat și mai cremos:

  • Adaugă gheața, laptele, espresso (la final, pentru a nu topi gheața) - adaugă sirop aromat dacă dorești
  • Amestecă timp de 30 de secunde
  • Toarn-o într-un pahar înalt

Este la fel de ușor pe cât pare! Cafeaua ta cu gheață, făcută în casă, va fi uimitoare, răcorindu-te de căldura verii!

 Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.