Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Rețetă de cheesecake de cafea și jeleu de miere

Învață cum să prepari unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din lume, cu o ușoară aromă de cafea.

Echipa Lavazza 2-3 minute

Cheesecake-ul de cafea este una dintre cele mai îndrăgite variante ale unei rețete populare și foarte îndrăgite ale unui desert american, clasicul cheesecake.

Plin de aromă de cafea , cheesecake-ul de cafea este bogat în dulceață și incredibil de cremos. Ce ți-ai mai putea dori de la un desert?

Se crede că primul cheesecake a fost creat pe insula grecească Samos. În acele vremuri, acesta era folosit pentru a da energie atleților la primele jocuri olimpice din anul 776 î.Hr. și, de multe ori, era servit și ca desert de bază la nunți, fiind cunoscut acum sub numele de tort de nuntă.

Pentru a prepara această rețetă simplă și delicioasă, sugerăm să folosești amestecuri precum Qualità Oro. Un amestec inconfundabil din America Centrală, creat din selecția celor mai bune boabe Arabica, cu note aromatice dulci și fructate.

INGREDIENTE

100 ml cafea
250 g mascarpone
250 g de cremă de brânză
100 g de zahăr pudră
15 g de gelatină
250 g de biscuiți uscați
40 g de zahăr
150 g de unt
5 g de cafea măcinată
200 g de miere de salcâm
100 ml apă

                 

PREPARĂ BAZA TORTULUI:

1. Sfarmă biscuiții într-un castron și combină zahărul și cafeaua măcinată cu biscuiții.

2. Topește complet untul.

3. Toarnă untul topit peste compoziția rezultată și amestecă până se obține o compoziție uniformă.

PREPARĂ CREMA:

1. Într-un bol, amestecă mascarponecrema de brânză și zahărul pudră.

2. Înmoaie foile de gelatină în apă rece ș topește-le în cafeaua fierbinte.

3. Adaugă cafeaua peste cremă și amestecă până când obții o compoziție fină și uniformă.

LA FINAL:

1. Așază un strat de aluat din biscuiți de aproximativ o jumătate de centimetru grosime pe fundul a unei forme și lasă să se răcească în frigider pentru 30 de minute.

2. Toarnă crema de cafea peste baza de biscuiți, până la aproximativ un centimetru față de margine.

3. Lasă totul să se răcească în frigider pentru 30 de minute.

4. Toarnă un strat de gelatină de jumătate de centimetru peste prăjitură și las-o apoi în frigider timp de 6 ore.

5. Asamblează desertul pe un platou de servire și decorează cu jeleul de miere și cafea măcinată.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.