Învață în câțiva pași simpli cum să prepari această băutură răcoritoare și foarte îndrăgită. Îmbunătățește-ți momentele de cafea.
Cafeaua cu gheață și vanilie este una dintre cele mai populare și îndrăgite variante ale versiunii italienești clasice de cafea cu gheață.
O băutură răcoritoare, cafeaua cu gheață este tipică regiunii Salento din Italia.
Cunoscută în Valencia sub denumirea de „Café del Tiempo”, se spune că această băutură își are originile în Spania, însă s-a stabilit în Salento încă de la începutul secolului al XVII-lea.
Pentru a prepara această rețetă delicioasă ușoară, sugerăm să folosești amestecuri precum Crema e Gusto: un amestec echilibrat cu o aromă bogată, ideal pentru cei ce iubesc un gust bogat.
1 ceașcă de cafea espresso (la cafetieră moka)
150 ml lapte
2 linguri de sirop de vanilie
6/8 cuburi de gheață din cafea (la cafetieră moka)
PREPARĂ CUBURILE DE GHEAȚĂ DIN CAFEA
1. Ia forme de cuburi de gheață și toarnă cafeaua: este important să nu îndulcești cafeaua, altfel nu va îngheța.
2. Umple un pahar de 300 ml cu cuburi de gheață din cafea și toarnă 250 ml de lapte.
3. Prepară, apoi dizolvă siropul de vanilie în cafea.
4. Toarnă-l peste lapte și gheață.
Folosește un pai la cafeaua ta cu gheață și vanilie și este gata de savurat!